TORCIDA ŠOKIRALA JAVNOST: / Novom pjesmom slave onog tko ubije Zdravka Mamića

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Torcida ima novu pjesmu u kojoj splitski ultrasi slave onog tko ubije Zdravka Mamića

28.8.2017.
14:16
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Pjesma se pjeva na melodiju bezvremenskog hita Magazina "Rano, ranije", a glasi:

TORCIDINA JASNA PORUKA POLICIJI: Evo što Hajdukovi navijači misle o napadu na Mamića i ubojstvu Blaževića

"O Zdravko, o Zdravko, Zdravko cigane, tko te ubije heroj postane... Ša la la la li ubit ćete Splićani za nas, za vas, za spas"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Torcida je, tako, novom pjesmom koju pjeva na tribinama šokirala javnost. Splitska je navijačka skupina poslala jasnu poruku da žele smrt Zdravka Mamića, njihovog najvećeg neprijatelja, odnosno da će onaj tko ga ubije biti slavljen kao heroj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Promatrači HHO-a su, inače, u okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” pratili su utakmice 7. kola. Njihovo priopćejne prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GNK DINAMO- NK LOKOMOTIVA 3:0

Utakmica 7.kola HT prve lige lige između GNK Dinamo I NK Lokomotive održana je u Zagrebu 28.08.2017. u 19.00 sati na stadionu NK Zagreba pred oko 1.000 gledatelja, od kojih 300 pripadnika navijačke skupine GNK Dinamo( Bad Blue Boys).

U 1.minuti BBB uzvikuju “Jebo vas Mamić”, „Bit će nereda bit će ludnica, idu huligani, a već u 2.minuti “Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 53. minuti BBB skandiraju “ Mamiću znaj svemu je kraj, odlazi i više se ne vraćaj, a na .na tribini se pojavljuje transparent sa natpisom „Ko je hvalio carevo ruho- patuljci s naslovne strane“

U 47. min BBB skandiraju ˇ Pili smo pelina, pušili smo trave, najviše volimo Mamića bez glave”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 48. minuti aktiviraju par bljeskalica.

U 93. minuti skandiraju “Jebo vas Mamić”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK RIJEKA-NK INTER ZAPREŠIĆ 3:1

Utakmica 7.kola HT prve lige održana je 27.8.2017. s početkom u 21.00 sat na stadionu ŠCR Zaprešić pred oko 800 gledatelja od kojih 300 pripadnika navijačke skupine NK Rijeka (Armada).

U 23.minuti Armada skandira „Jebat ćemo Zagreb cijeli“, „Mamiću pičko“ te „Purgerske pičke“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 44. minuti uzvikuju „Jebo vas Mamić“.

U 46. minuti uzvikuju „Jebo vas Mamić“. a u 46.minuti „Purgerske pičke“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 50. minuti Armada skandira „Purgeri, tovari napolje“, te odmah dodaju „U gradu Zagrebu živi gamad purgerska, sramota hrvatskaˇ, a potom „Purgerske pičke“ i „Drži purgera, drži tovara“. U 74. minuti opet skandiraju „Purgerske pičke“, „Jebo vas Mamić“ i „Jebat ćemo Zagreb cijeli“.

NK CIBALIA - NK OSIJEK 2 : 1

Slavonski derbi odigraan je u 7. kolu HT prve lige u nedjelju 27. kolovoza 2017. u 21 sat na Gradskom stadionu u Vinkovcima. Susret je pratilo preko 2.300 gledatelja među kojima su se glasnim bodrenjem isticali pripadnici Ultrasa (navijačka skupina NK Cibalije), njih preko 150, te članovi Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka) kojih je iz Osijeka u Vinkovce doputovalo preko 400.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je protekao bez pirotehničkih ispada, a obje su skupine glasno, ali većim dijelom korektno navijale za voje klubove. U 45. minuti u dva su navrata Ulatrasi skandirali „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, a bilo je i drugih dobacivanja, koja, međutim, nisu prelazile okvire tolerantnosti, a zbog kojih bi ušli u naša izvješća.

HNK HAJDUK - NK ISTRA 1961 2:0

Utakmica 7. KOLA Htprve lige lige između HNK Hajduk i NK Istra 1961 odigrana 27.kolovoza 2017. pred oko 9.000 gledatelja na stadionu Poljud u Splitu u 21.00 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više detalja o toj utakmici naši promatrači nisu u stanju podastrijeti budući smo od predsjednika Hajdukove uprave Ivana Kosa, bili spriječeni u obavljanju svoga posla.

Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava u skladu s predviđenom procedurom je unaprijed obavijestio HNK Hajduk da će susret u svojstvu promatrača gledati predsjednik Odbora Ivan Zvonimir Čičak ˙(koji se nalazio na godišnjem odmoru u Dalmaciji) i član izvršnog odbora Mijo Pavić iz Splita. Praksa u svijetu je da prijavljeni i najavljeni promatrači nevladinih udruga imaju isti status kao i službeni delegati, da su smješteni u zaštićenim prostorima, uglavnom u ložama, kako bi neometano mogli bilježiti događanja na stadionima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava Hajduka odnosno predsjednik Ivan Kos već je izrazio svoje nezadovoljstvo sadržajem izvješća pa je u skladu s tim HHO-ove promatrače slao na vrh zapadne tribine blizu novinarske lože. Ovaj puta „osvetičniki pohod“ Kosa na predsjednika Odbora Ivana Zvonimira Čička osobno se radikalizirao, pa su na ulazu u stadion predstavnike HHO-a čekale karte za zapadnu tribinu u sektoru F. S obzirom na činjenicu da je predsjednik Odbora poznat i prepoznatljiv u hrvatskoj javnosti, smatrali smo da bi bilo nerazumno i rizično, s obzirom na događanja posljednih mjeseci, pojaviti se među navijačima pa su oba promatrača napustila stadion.

Predsjednik HHO-a je inače 100 postotni invalid koji se vrlo teško kreće i penje po stepenicama i u skladu s postojećim zakonima RH njemu i njegovom pratiocu moraju biti osigurani posebni uvjeti za obavljanje posla. Predsjednik odbora nije bio u mogućnosti pješke doći od ulaza gdje je podigao kartu do sektora F na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače ovo je prvi puta u pet i pol godina da je promatračima HHO-a onemogućeno kvalitetno obavljanje teškog posla.

Važan detalj koji baca posebno svjetlo na događanja na stadionu vidi se u činjenici da je u petak u kasnim večernjim satima Franjo Medvedec, povjerenik za sigurnost u Hajduku nazvao predsjednika Odbora i tražio od njega da Odbor u ovoj delikatnoj situaciji po Hajduk da izjavu kojoj bi pohvalili ponašanje Hajduka na utakmici sa Evertonom, čime bi se izgladili nesporazumi između Hajduka i HHO-a. Predsjednik HHO-a i Odbor u cjelini odbacili su takvu mogućnost s obzirom na činjenicu da ne pišemo izvještaje po narudžbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U proteklih pet godina nije bilo prigovora na izvješća HHO-a, na sadržaj i točnost od nijednog kluba, pa niti od bivše uprave Hajduka na čelu sa gosp.Ljubom Pavasovićem Viskovićem i Marinom Brbićom, koji su se, dapače, u nekoliko navrata u polemikaamaa s HNS-om, pozivali na izvještaje naših promatrača. Napomenimo, istine radi,da smo i bez intervencije bilo koga iz Hajdukove uprave, u više navrata pohvalili pripadnike Torcide kad su se ponašali u očekivanom sportskom duhu. Što se tiče utakmice s Evertonom, po svemu viđenom i dekor i navijanjee su bili na visokom i civiliziranom nivou, ali HHO nije o tome mogao izvjeestiti iz jednostavnog razloga što međunarodne utakmice u ovoj natjecateljskj fazi, naši promatrači ne prate.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo