STRAVA I UŽAS U RIJU: / Vojna policija usmrtila navijača i ranila još dva, neredi šokirali Brazil

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Brazilska vojna policija ubila je jednog navijača Vasco da Game poslije subotnje utakmice i velikog derbija s Flamengom.

9.7.2017.
22:38
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Incident se dogodio nakon što je na tribinama izbila masovna tučnjava uzrokovana neredima na stadionu San Januario, domu Vasca da Game.

MOGUĆI SUKOBI U SPLITU: U Dugopolje dolazi 250 bugarskih navijača koji respektiraju Boyse, hoće li biti na meti Torcide?

Američki ESPN prenosi kako je vojna policija Rio de Janeira imala pune ruke posla s podivljalim navijačima domaćeg sastava, koje su organi reda morali smirivati svim raspoloživim sredstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći navijači počeli divljati

Nezadovoljni rezultatom i događanjima na terenu, domaći navijači počeli su divljati pred kraj utakmice. Policija je morala reagirati, ali cijela situacija izmaknula je kontroli i jedan navijač je smrtno stradao nakon što ga je policajac usmrtio vatrenim oružjem izvan stadiona. Neredi su se bili proširili ulicama Rija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preminuli nije bio jedini upucan u neredima koji su odjeknuli Brazilom, zemljom u kojoj su navijački neredi česta pojava, jer su preslika socijalne slike i stanja države koja ima veliki broj siromašnih, beskućnika i onih slabijeg imovinskog statusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mu bilo spasa

U neredima su ranjena još dvojica, ali samo je 27-godišnjak podlegao ozljedama. Iako su ga prevezli u bolnicu Souza Aguiar u centru grada, liječnici su na kraju konstatirali smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini navijači spas su tražili bijegom u novinarske i svečane lože, a kaos s tribina kasnije se preselio i na gradske ulice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilske vlasti dale su istražiti cijeli slučaj pošto je javnost bijesna i tvrdi da je bilo prekomjerne upotrebe sile. Iz policije tvrde da nisu drugačije mogli zaustaviti podivljalu hordu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se dogodilo nije klub Vasco. Ispričavamo se i tražimo oprost u ime Vasca da Game. Za ovo nema opravdanja", izjavio je predsjednik kluba Eurico Miranda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo