NET.HR DOZNAJE PRAVU ISTINU O NAPADU NA NAVIJAČE LEVSKOG U DALMACIJI: / 'Neki pišu besmislice, evo zašto su napadnuti'

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot

Bugarski navijači provociraju u Zadru uoči večerašnje utakmice Hajduka i Levskog u Dugopolju.

13.7.2017.
19:46
PIXSELL/Screenshot
VOYO logo

Kako Zadarski.hr javlja, skupina navijača bugarskog kluba "Levski" koji se zovu "Sector B", koja je četvrtak prijepodne provodila na terasi jednog kafića na zadarskoj rivi, samo pedesetak metara udaljeni od Prve policijske postaje na Poluotoku, poručila je fotoreporteru i novinaru spomenutog zadarskog medija: "Beži bre, pi*ko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bugari nisu bili raspoloženi za razgovor

Poznato je kako navijači ne vole baš novinare, a upravo je novinar Zadarskog.hr-a htio s njima razgovarati o dva incidenta u kojim su sudjelovali u noći sa srijede na četvrtak, kada ih je napala nepoznata skupina domaćih navijača, ali osim prijetećih poruka, uvreda, jednog srednjeg prsta i "no ingliš, mi turisti, nisu bili raspoloženi za razgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KAOS UOČI UTAKMICE HAJDUKA I LEVSKOG: Uhićeno 20 navijača, ima ozlijeđenih, Bugari se žalili Uefi

Dok je dvadesetak njihovih kolega bilo na policijskoj obradi u Prvoj postaji, ostatak bugarskih navijača čekao ih je u kafićima na rivi, pod budnim okom zadarskih policajaca. Policajci su pomno pratili svaki njihov korak, i dok su sjedili, i kad bi krenuli u šetnju, a povremeno su s njima i razgovarali.

ZAREDALI SE INCIDENTI, BUGARI OPTUŽUJU SPLIĆANE: ‘Naše navijače napali su palicama i šipkama’

'Imali crne majice, bili mišićavi, ošišani na kratko, s tetovažama'

Navijači Levskog s kojima se pokušalo stupiti u kontakt, piše Zadarski.hr, imali su crne majice, bili su mišićavi, ošišani na kratko, s tetovažama od glave do pete. Neki među njima nisu imali majice pa su se mogli vidjeti tetovirani kukasti križevi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki su pak na Facebooku tijekom boravka u Zadru objavili fotografije kako se kupaju na Kolovarama, popularnoj zadarskoj plaži. Snimljeni su u plićaku ispod navijačkog transparenta s podignutom desnicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo takve profašističke i nacionalističke provokacije, tvrde sugovornici Zadarskog.hr-a, navodno su bili povod navijačkog sukoba. No, takvo što je potpuna besmislica, ako se uzme u obzir da su navijačke ultra grupe, poput Torcide, desno orijentirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desničarske sklonosti nisu razlog napada

Kako doznajemo, razlog napada na navijačke Levskog nisu nikakve desnice u zraku, kako spomenuti zadarski medij ističe pozivajući se na izvore sugovornika koji očito pojma nemaju što pričaju.

Istina leži u tome da u ultra-navijačkom svijetu, svaka navijačka grupa koja dođe u grad u kojoj također postoje ultrasi, meta je za napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to nema veze s političkim opredjeljenjem. Ako su navijači Levskog pokazivali desničarske sklonosti, to bi bio zadnji razlog napada. S time se slaže i zagrebački odvjetnik Davorin Karačić koji brani Bad Blue Boyse na sudu, a koji je upućen u navijačka zbivanja u Europi.

MOGUĆI SUKOBI U SPLITU: U Dugopolje dolazi 250 bugarskih navijača koji respektiraju Boyse, hoće li biti na meti Torcide?

"Besmislica je da su navijači Levskog napadnuti zbog desničarskih sklonosti. Pa Torcida je također desno orijentirana. Pisanja pojedinih novinara posljednjih dana o navijačima Levskog ulazi u rubriku 'vjerovali ili ne' i nemaju veze s vezom. Napadnuti su zbog toga što su navijači i što su kao takvi došli u tuđi grad. Samim tim su meta. Kakve profašističke i nacionalističke provokacije. Pa to je smiješno", kazao nam je Davorin Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo