MODRIĆ I SUPRUGA U SIJEČNJU MORAJU PRED SUD U ŠPANJOLSKOJ: / Tereti ih se za utaju porezu od 870.000 eura

Image
Image

Saslušanje bi se trebalo održati u mjestu Alcobendas, 15-ak kilometara udaljenom od Madrida

18.12.2017.
14:18
VOYO logo

SLUČAJ MODRIĆ: Kakve su kazne dobili poznati nogometaši osuđeni zbog utaje milijuna eura poreza?

Image
SLUČAJ MODRIĆ: /

Kakve su kazne dobili poznati nogometaši osuđeni zbog utaje milijuna eura poreza?

Zbog optužbe španjolskog državnog odvjetništva, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i njegova supruga morat će se ubrzo pojaviti pred španjolskim sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točan datum saslušanja još nije određen

Kako tvrdi španjolsko državno odvjetništvo, Modrići su poreznu upravu oštetili za 870.728 eura. Slučaj je dodijeljen istražnom sudcu Gonzalu Salgadu koji je odobrio nastavak sudskog procesa. Saslušanje bi se trebalo održati u mjestu Alcobendas, 15-ak kilometara udaljenom od Madrida jer se njihova kuća nalazi u urbanističkom naselju koje spada pod upravu tog gradića, a točan datum još nije određen, prenosi 24 sata.

Sudac kojem je slučaj dodijeljen isti je koji je bio zadužen i za utaju poreza Lukinog suigrača Marcela. Brazilac je tada priznao da je 2013. utajio 490.917 eura, a sudac mu je odredio da taj iznos mora vratiti uz kamate. To je suđenje odrađeno 28. studenog, a optužnica je protiv Modrića dignuta dan poslije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izostanak marketinških prihoda

Grijesi kapetana hrvatske nogometne reprezentacije odnose se na 2013. i 2014. godinu i na sumnju da nije platio porez u visini od barem 870.728 eura, preciznije, misli se na izostanak marketinških prihoda tih godina. Tužba je podnijeta i protiv Modrićeve supruge Vanje, direktorice tvrtke Ivano S.A.R.L koju je Modrić, sumnja je istražitelja, osnovao u Luksemburgu nakon dolaska u Madrid.

Marketinška je prava prenio na nju iz vjerojatno očitog razloga – korporativni porez u Luksemburgu može biti smanjen na samo jedan posto, dok je u Španjolskoj 30 posto, a prema sadašnjim, strožim kriterijima, raste čak do 51 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Državno odvjetništvo navodi da bi utajeni iznos mogao biti i veći od spomenutih 870.728 eura jer policija sumnja da Modrić ima otvoren račun u poreznoj oazi na otoku Man, smještenom između Irske i Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo