KAOS U SUSJEDSTVU: / Nogometaši se potukli s policijom, hrvatskog nogometaša gađali bakljom

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Veliki neredi viđeni su jučer u Zenici na utakmici domaćeg Čelika i Željezničara.

5.5.2016.
9:25
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Vedran Kjosevski prvo je šakom udario radnika koji se brine za održavanje stadiona 'Bilino polje', a nakon toga su i ostali priskočili radniku u pomoć i nastao je kaos. Radnik je, navodno, provocirao navijače Želje "Manijake" u trenutku kad je stajao iza gola. Došlo je do manjeg sukoba između igrača i specijalaca gdje je jedan od čuvara reda štitom okrznuo nogometaša gostiju Jovana Blagojevića koji mu nije ostao dužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lendrić jednu baklju bacio na navijače

I jedan Hrvat je bio svjedokom ovih nereda. Napadač Željezničara Ivan Lendrić skoro je pogođen bakljom od strane domaćih navijača, a jednu od baklji Hrvat je vratio navijačima. Neredi su se nastavili na ulicama Zenice sukobljavanjem navijača jednog i drugog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uhićeno pet navijača

Bosanskohecegovački mediji raspisali su se o ovim neredima. Pa tako Dnevni Avaz piše kako je MUP Zeničko-dobojskog kantona obavijestila spomenuti medij kako je jedna osoba iz Zenice uhapšena nakon utakmice zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, policija u Mostaru je do kraja jučerašnjeg dana privela petoricu huligana, navijača Veleža koji su zapaljenim baljakama gađali navijače suparničkog gradskog kluba Zrinjskog te su razbili vjetrobransko staklo na autobusu i provocirali pripadnike snaga reda, izvijestila je policija nakon odigranog gradskog derbija Premijer lige BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevita Marića, samo zahvaljujući sreći nije došlo do težih posljedica.

Zrinjski blizu naslova prvaka

Povodom sukoba po završetku utakmice, sarajevski premijerligaš oglasio se priopćenjem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Upravni i nadzorni odbor te administracija nogometnog kluba Željezničar zahvaljuju se navijačima koji su doputovali u Zenicu te bezrezervnim navijanjem pružili podršku ekipi tokom svih devedeset minuta susreta. Nogometnom klubu Čelik čestitamo na zasluženoj pobjedi u fer i korektnoj utakmici", stoji u priopćenju kojeg prenosi Dnevni Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi spomenuti kako je mostarski Zrinjski blizu naslova prvaka bosanskohercegovačke Premijer lige nakon što su slavili u gradskom derbiju protiv otpisanog Veleža. Četiri boda Zrinjski odvaja od tuzlanske Slobode dva kola prije kraja prvenstva. U idućem kolu, Zrinjski gostuje u Kaknju kod Mladosti dok Sloboda ima tešku utakmicu protiv aktualnog prvaka Sarajeva.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo