ARMADA PRIPREMA SPEKTAKL: / 222 baklje za toliko poginulih branitelja iz Primorsko-goranske županije

Image
Foto: Screenshot: You Tube
Image
Foto: Screenshot: You Tube

Povodom 22.

5.8.2017.
16:04
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Naime, početak bakljade zakazan je točno u 21 sat, a 222 člana Udruge i Armade rasporedit će se duž čitavog mosta i zapaliti baklje. Brojka 222 simbolizira broj godina – 22 godine – od akcije provedene 1995. godine, ali i broj poginulih pripadnika hrvatskih oružanih snaga s područja Primorsko-goranske županije, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POMAHNITALI NAVIJAČI ZVEZDE DIVLJALI PO PRAGU: Hajdukov grb uklonjen s kultnog mjesta

Ono što je također važno je prometni dio priče, s obzirom da je Krčki most glavna spojnica kopna i praktično svih kvarnerskih otoka, a nalazimo se u samoj špici turističke sezone. Hrvatski autoklub je tako izdao priopćenje kako će se 5. kolovoza od 21.00 do 21.05 zbog bakljade povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije Oluja kratkotrajno obustaviti promet u oba smjera na državnoj cesti DC102, u zoni mosta Krk.

U ime Armade izjavu je dao glasnogovornik Denis Povh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što smo obilježavajući 30. obljetnicu postojanja Armade organizirali bakljade na iznimnom broju lokacija, mjesta i gradova naše, Primorsko-goranske i Istarske županije, kao i spektakularne, mnogoljudne na samoj proslavi rođendana, na red je došla i bakljada kojom se odaje počast jednom od najvećih nacionalnih ponosa, akciji Oluja i oslobođenju domovine. Odlučili smo da to bude na Krčkom mostu jer on na fizički, ali i simbolički povezuje dva najsnažnija kraka Armade, povezuje naše ogranke na Krku i u Kiriji, kao i dakako samu, riječku maticu. Nije možda uputno govoriti unaprijed, ali vjerujem kako će se večeras dogoditi bakljada koja će u mnogom smislu nadići sve koje smo do sada organizirali, istaknuo je Denis Povh.

Armada ovom spektakularnom bakljadom zaključuje niz impresivnih pirotehničkih proslava 30. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo