MLADI HRVAT BRILJIRAO U DEBIJU ZA LAKERSE: / 'Podsjeća me na Gasola, bio sam impresioniran'

Image
Foto: Screenshot

Mladi hrvatski košarkaš Ivica Zubac imao je sjajan debi u dresu Los Angeles Lakersa postigavši 11 koševa u pobjedi protiv New Orleansa 85-65 u Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

9.7.2016.
12:07
Screenshot
VOYO logo

Premda je odradio samo jedan pravi trening, Zubac je započeo utakmicu u startnoj petorci, a na parketu je proveo 29 minuta postigavši 11 koševa uz šut 3-4 iz igre, te 5-5 s linije slobodnih bacanja. Imao je i pet skokova, asistenciju i čak tri blokade. Zubac je izazvao oduševljenje u dvorani Thomas and Mack Center u Las Vegas kada je konce prve četvrtine u istom napadu 'podijelio' dvije blokade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao sam imati još koju blokadu, no Brandon Ingram je bio brži," kazao je 19-godišnji Zubac sa smiješkom. Talentirani hrvatski košarkaš je u veljači iz Cibone preselio u Mega Leks, a koncem lipnja je izabran kao 32. izbor na ovogodišnjem NBA draftu te je potpisao trogodišnji ugovor s LA Lakersima.

Podsjeća na Marca Gasola

Američki novinari su u komentaru utakmice napisali kako je Zubac najviše uživao na parketu od svih sudionika utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podsjeća me na Marca Gasola. Sjajan je dečko," kazao je njegov suigrač D'Angelo Russell, dok je trener Jesse Memurys dodao: "Bio sam impresioniran. Toliko je dobro igrao da ga nisam mogao izvaditi iz igre, a iza njega je samo jedan trening."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo pažnje izazvao je i nastup Brandona Ingrama, kojeg su Lakersi uzeli kao drugi izbor na draftu. Ingram je na koncu zabio 12 koševa uz četiri skoka i dvije blokade.

"Zadovoljan sam kako sam odigrao. Još se tražim, a dečki su mi bili velika podrška," kazao je Ingram.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu službene ljetne lige u Las Vegasu Lakersi će odigrati još dvije utakmce, protiv Philadelphije i Golden Statea. Potom slijedi nokaut faza u kojoj zajamčeno imaju još dva susreta.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo