MINISTAR ODGOVORIO SPORTAŠIMA NA NEREALNO OBEĆANJE HOO-a: / 'Javite se budućem ministru financija'

Image
25.11.2015.
13:29
VOYO logo

Nagrada je nazvana po ocu našeg olimpizma Franji Bučaru, a dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje u sportu, osvajanje olimpijske medalje, iznimno znanstveno, stručno i pedagoško ostvarenje ili sportsko dostignuće.

Nagradu za životno djelo 2015. godine dobili su: posthumno Gojko Arneri te Đurđica Bjedov Gabrilo i Janko Goleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najuspješnija hrvatska plivačica svih vremena

Gojko Arneri je preminuo 1983. godine u Zagrebu. Bio je diplomirani inženjer kemije, doktor znanosti i profesor na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu te reprezentativac u vaterpolu s 50 nastupa koji svoju sportsku karijeru započinje kao član Korčulanskoga plivačkog kluba iz Korčule.

Đurđica Bjedov Gabrilo je najuspješnija hrvatska plivačica svih vremena, a svoje najveće uspjehe ostvarila je 1968. godine na Olimpijskim igrama u Mexico Cityju gdje je osvojila zlatnu i srebrnu medalju te postavila olimpijski rekord na 100 metara prsno. Upravo ovaj izvrsni rezultat donio joj je titulu najuspješnije hrvatske plivačice svih vremena i najbolje „prsašice“ svijeta 1968. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janko Goleš u hrvatskom i zagrebačkom sportu djeluje od 1960. godine. Više od 50 godina aktivan je sportski djelatnik, posebice u rukometu gdje je obavljao niz aktivnosti. Novinarsku karijeru započeo je 1970. godine kao suradnik u Sportskim novostima, zatim kao novinar reporter da bi kasnije postao pomoćnik glavnoga urednika, zamjenik glavnoga urednika, glavni urednik te direktor.

Godišnja nagrada za Hrgovića, Karlovića, Martina...

Dvanaest ravnopravnih godišnjih nagrada za 2015. godinu dobili su: Filip Hrgović, Leonard Pijetraj, Jurica Gizdić, Vladimir Janković, Kristijan Vincetić, Frano Vićan, Ivo Karlović, Maša Martinović, Damir Erceg, Damir Martin, Ronald Lopatny i Gimnastičko društvo „Osijek-Žito“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnici nagrade za životno djelo dobili su, osim povelja i zlatnih medalja s likom Franje Bučara, i novčani iznos od 50.000 kuna neto, dok su dobitnici godišnjih nagrada, uz povelje i medalje, nagrađeni i novčanim iznosom od 20.000 kuna neto.

Nagrade su uručili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar i predsjednik Odbora Igor Jukić, a u ime nagrađenih zahvalio je Janko Goleš koji je istaknuo značaj sporta za naše društvo i apelirao na nadležne da u proračunu osiguraju više sredstava za financiranje sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOO obećao 150 milijuna kuna za sport, ali to se ne može ostvariti

Ministar znanost, obrazovanja i sporta je istaknuo zadovoljstvo što se nagrada dodjeljuje na dan kada slavimo 140. obljetnicu oca našeg olimpizma i čovjeka koji je u Hrvatsku uveo mnoge sportove.

"Hrvatski sport je jedan od najboljih mehanizama promocije Hrvatske u svijetu", kazao je Mornar i naglasio da je svjestan da se 150 milijuna kuna, koliko je HOO zatražio ove godine iz državnog proračuna, neće moći realizirati od sredstava Hrvatske lutrije pa je zato apelirao na sve da lobiraju kod političara, a posebno kod budućeg ministra financija, da osiguraju potrebna sredstva za financiranje hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo