MILAN SPREMA PAKLENI PLAN: / Ovih pet pojačanja vratit će posrnulog diva u vrh svjetskog nogometa

Image
Foto: AFP

Slike slavnog Milana iz doba Carla Ancelottija, a pogotovo one iz razdoblja Fabija Capella već odavno su izblijedile, međutim uskoro bi moglo doći do velikog buđenje uspavanog diva.

1.3.2017.
10:02
AFP
VOYO logo

Milan je u 21. stoljeću samo dva puta podigao naslov prvaka Italije što je premalo za klub koji je dominirao devedesetih godina 20. stoljeća. Posljednji su osvojili 2011. godine. Od tada klub je u silaznoj putanji pa godinama već ne igraju s europskom elitom u Ligi prvaka, natjecanja koje su osvajali sedam puta te su po uspješnosti odmah iza Reala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skorašnjim odlaskom Silvija Belrusconija s čela Milana završit će jedna velika era u svjetskom i talijanskom nogometu. Preuzimanje vlasništva od strane grupe kineskih investitora trebao bi otvoriti novu stranicu u povijesti ovog kluba te im omogućiti da opet konkuriraju najboljima i najmoćnijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinezi za to planiraju uložiti 350 milijuna eura u pojačanja u prve tri godine.

Od toga samo 150 namjeravaju izdvojit na ljeto za dvije zvijezde Real Madrida, Isca i Alvara Moratu, piše As. Ako ne uspiju osigurati potpise ove dvojice igrača alternativa su Sergio Aguero i Alexis Aanchez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane talijanski Corriere dello Sport izdvojio je Cesca Fabregasa, Pierre-Emericka Aubameyanaag i Villarrealovog Mattea Musacchija kao želje velikog Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fabregasova pozicija u Chelseaju je uzdrmana i ove sezone nije prvi izbor trenera Antonija Contea pa su sve glasnija nagađa da će napustiti klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadač Borussije Dortmund želja je mnogih klubova. On sam preferira Real Madrid pa je pitanje kako će vodstvo Milana uvjeriti Gaboanca da im se pridruži.

Osim veznog reda i napada potrebno je pojačati i obranu, a gore spomenuti Musacchio prvi je izbor. Villarreal je ove sezone s njim u obrani primio samo 18 pogodaka, najmanje u španjolskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki izazov bit će dovesti ovog braniča s obzirom na to da ga prate brojni klubovi, a Chelsea je samo jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S novom financijskom injekcijom Milan bi se lako mogao vratiti na razinu s početka stoljeća kada je dva puta podigao pehar Lige prvaka te je konstantno bio među elitom.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo