Marej preko Noleta do 60 miliona evra

Sad ga svi jure!

19.7.2013.
16:52
VOYO logo

Trijumf Endija Mareja nad Novakom Đokovićem u finalu Vimbldona mogao bi Britancu doneti bogatstvo kakvo je retko ko očekivao.

Profit raste

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekid posta dugog 77 godina jedan je od faktora koji bi finansijsku stranu priče mogao pogurati do neslućenih visina. Najdžel Kari, stručnjak za sportski marketing, smatra da će Endi od titule na Vimbldonu profitirati čak 60 miliona evra!

Naime, najveće svetske kompanije, poput „Žileta“ i „Koka-kole“, sada će se otimati za potpis prvog Britanca koji je posle Freda Perija podigao čuveni pehar. Interesantno je da je Marej, pre nego što je 2009. prešao u „Adidas“, nosio odeću kompanije „Fred Peri“, a danas svi žale što upravo u majici s imenom legendarnog tenisera nije osvojio londonski grend slem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao Fedeks

Kompanijom danas gazduju Japanci, a ukoliko im padne na pamet da Škota vrate u staro jato, moraće dobro da odreše kesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- To vam je kao kad su Francuzi postali svetski šampioni u fudbalu kod kuće 1998. ili kad je Južna Afrika uzela titulu na SP u ragbiju 1995. Vimbldon je baš britanski događaj, ali i jedan od najvećih u svetu. Ipak, Britanci su na tom turniru prolazili katastrofalno, pa je Marejev trijumf bio tako emotivan za sve - kaže Kari i dodaje: - Mislim da Endi sada može da računa na dobit kakvu imaju Rafael Nadal i Rodžer Federer od kompanije „Najki“.

Adidas obrnuo 14,9 milijardi evra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marej je najveće ime „Adidasa“ među teniserima. Kompanija i dalje najviše zarađuje od fudbala, posebno na imenu Lea Mesija, koji koristi njihove kopačke. „Adidas“, sa sedištem u Hercogenaurahu, prošle godine je prijavio neto prihod od 524 miliona evra, a ukupni obrt iznosio je čak 14,9 milijardi evra.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo