ARENA NIJE IZDRŽALA: / Zagrebaši pali u završnici, Veszprem slavio

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Rukometaši PPD Zagreba nisu uspjeli ostvariti treću pobjedu u 3. kolu EHF Ligi prvaka. Nakon Kiela kod kuće i Celja u gostima, u zagrebačkoj Areni domaćin nije uspio slaviti.

3.10.2015.
21:47
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Nažalost, iako su većim dijelom utakmice vodili, izabranici Veselina Vujovića nisu uspjeli odnijeti još jednu veliku pobjedu. U poraz ih je odvelo čak 16 tehničkih pogrešaka i 18 minuta koje su morali igrati s igračem manje.

Veszprem je bolje otvorio utakmicu i poveo 2:1, ali je uslijedila Zagrebova serija od tri pogotka za vodstvo 4:2. Do 21. minute "zagrebaši" su držali prednost, pronalazili rupe u obrani europskog doprvaka te na krilima raspoloženih Pavlovića i Obranovića došli do prednosti 10:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez gola 13 minuta

No, tada je uslijedila kreativna stanka od gotovo 13 minuta u kojima je Zagreb ostao bez realizacije, što je Veszprem iskoristio i došao do vodstva 11:10. Ipak, "zagrebaši" se bude te s dva pogotka Luke Stepančića i jednim ZlatkaHorvata poveo 13:11.

U nekoliko navrata Zagreb je imao priliku otići na tri pogotka prednosti u drugom poluvremenu, ali su u tim trenucima činili pogreške ili nailazili na raspoloženog vratara Rolanda Miklera. Hrvatski prvak je u 48. minuti ipak došao do +3 (18:15), ali tu prednost u završnici Vujovićevi ratnici nisu znali zadržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 12 minuta Veszprem je napravio 6:2 za konačnih 20:21 i postao prva momčad nakon Barcelone koja je odnijela bodove iz Arene.

Filip Ivić imao 14 obrana

Filip Ivić je obranio 14 udaraca Mađara, zaustavio i njihovu kontru na 20-20 u završnici utakmice, ali to nije pomoglo PPD Zagrebu. Domagoj Pavlović je postigao 6 pogodaka iz 7 pokušaja. Luka Stepančić je zabio 4 gola, a Sandro Obranović i Zlatko Horvat po 3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelce pobjedničke momčadi predvodio je Slovenac Gašper Marguč s 8 pogodaka, a po 3 su postigli hrvatski rukometaš Ivan Slišković i Šveđanin Andreas Nilsson.

U sljedećem kolu Zagreb gostuje kod PSG-a

Veszprem je ovom pobjedom izbio na vrh skupine A Lige prvaka s 5 bodova. Po 4 boda imaju PPD Zagreb, Kiel i PSG, a 3 Wisla. Celje i Flensburg su osvojili 2 boda, a bez bodova je Bešiktaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4. kolu rukometaši PPD Zagreba će u subotu 11. listopada gostovati u Parizu kod PSG-a, za kojeg igra hrvatski reprezentativac Igor Vori.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo