TOTALNO RAZOČARANJE: / 'Vatreni' dobio veliki 'udarac' od Luisa Enriquea

Image
Foto: AFP

Barcelona je u ponedjeljak krenula s pripremama za novu sezonu, sezonu u kojoj Luis Enrique za prvu momčad, barem kako sada stvari stoje, ne računa na hrvatskog reprezentativca Alena Halilovića.

14.7.2015.
14:04
AFP
VOYO logo

Naime, Mundo Deportivo prenosi Enriqueove riječi koji navodi kako je Sandra i Munira iz B momčadi Barcelone priključio prvom sastavu. To bi značilo da je katalonski strateg odabrao svoju dvojicu mladih igrača iz B momčadi i to je za sada to. Halilović je, tako, očito "izvisio" i ako ga klub ne pošalje na posudbu, u nadolazećoj sezoni igrati će treću ligu. Spominjala se Sevilla. Međutim, ta mogućnost je propala odlukom krovne nogometne organizacije FIFA-e te će Suarez, igrač koji se trebao prijevremeno vratiti u Barcu u zamjenu za Halilovića, još godinu dana ostati u Sevilli.

"Vidjeti ćemo kako će Sandro i Munir reagirati", kazao je Enrique i barem malo zagolicao maštu Haliloviću. Ili možda ne. Sandro i Munir spadaju u red jednih od najtalentiranijih igrača Barcelone na čijim krilima bi "katalonski div" trebao igrati u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedro na izlaznim vratima

Trebao, ne znači da će tako i biti. Jer, pred ovim mladim talentiranim nogometašima još je puno dokazivanja i nogometnog sazrijevanja. A u prošlosti je bilo dosta onih koji su u mlađim kategorijama ili kao mladi igrači visoko kotirali, ali su se negdje na razvojnom putu-izgubili. No, oni su trenutno u fokusu struke Barcelone i na njima će se raditi.

"Kao prvo, ne želim govoriti o igračima koji nisu u sastavu. Nismo još kompletni na treninzima, čekamo da nam se priključe i ostali. Arda je za nas veliko pojačanje, ali treba proći proces prilagodbe. Malo smo razgovarali, još mora vidjeti kako sve to funkcionira kod nas. Pojačanje je i Aleix Vidal, a nakon izbora u klubu ćemo vidjeti što će još biti", objašnjava Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga situacija o kojoj se ovih dana govori je i situacija s Pedrom koji će sada pasti u drugi plan zbog dolaska spomenutog Turana.

"Kod Pedra je situacija jasna. Osobno, ne želim da niti jedan igrač napusti klub, svaki od njih ima svoju ulogu. Ali, ako on bude htio otići, mi ćemo poštovati njegovu odluku. Nikad nisam lagao svojim igračima niti im obećavao minute. Da, želim da Pedro ostane u Barceloni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova velika misija Katalonaca

Barca je prošle sezone osvojila trostruku krunu, a sada ima novi veliki izazov.

"Sada želimo šest trofeja. Motivirani smo i želimo nastaviti osvajati trofeje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest trofeja uistinu je veliki zalogaj.

"Uvjeren sam da momčad može biti još i bolja. Svi naši rivali napreduju, ganjaju još bolju gol učinkovitost i zato se trebamo nastavljati kontinuirano razvijati. Nadolazeća sezona će biti jako atraktivna", jasan je Enrique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu su izbori za novog predsjednika Barcelone.

"Četiri kandidata su za predsjednika Barcelone. Kad završe izbori, razgovarat ću s izabranim. Svaki od njih ima svoje zamisli".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo