LUDI RASPLET: / Čeka nas okršaj najboljih quaterbackova 21. stoljeća

Image
18.1.2016.
14:59
VOYO logo

Za razliku od prvog kruga doigravanja, u kojem su gostujuće momčadi prvi put u povijesti ostvarile sve četiri pobjede, u konferencijskim polufinala favoriti nisu propustili iskoristiti prednost domaćeg terena.

Branitelji naslova bolji od Kansas Cityja

Branitelji naslova New England Patriotsi su u polufinalu AFC-a pobijedili Kansas City Chiefse 27:20 i za plasman u veliko finale borit će se protiv Denver Broncosa koji su porazili Pittsburgh Steelerse 23:16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale NFC-a izborili su Carolina Panthersi i Arizona Cardinalsi. Arizona je u produžetku pobijedila Green Bay Packers 26:20, dok je Carolina slavila protiv Seattle Seahawksa 31:24. Konferencijska finala su na rasporedu u nedjelju, 24. siječnja, a Super Bowl je 7. veljače na stadionu Levi's u Santa Clari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manning - Brady po 17. put

Svakako najviše pažnje izaziva okršaj Denvera i New Englanda u kojem ćemo vidjeti još jedan dvoboj dvojice najboljih quarterbackova u 21. stoljeću, Peytona Manninga (Denver) i TomaBradyja (New England). Bit će to njihov 17. međusobni okršaj, možda i posljednji. Brady vodi s 11 pobjeda, no u doigravanju je skor 2-2. Zanimljivo, kada je Manning 2007. osvojio Super Bowl s Indianapolis Coltsima, upravo je u finalu konferencije bio bolji od Bradya. Međutim, Brady je osvojio četiri Super Bowla i u doigravanju ima skor 22-8, što je rekord NFL-a za quarterbacka. Manning je na učinku od 12 pobjeda i 13 poraza.

"To neće biti utakmica između Manninga i Bradyja, već između Broncosa i Patriotsa. Bit će to okršaj za uživanje", poručio je Manning nakon što je Denver porazio Pittsburgh 23:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret u posljednjoj četvrtini

Broncosi su finale AFC-a izborili preokretom u posljednjoj četvrtini nakon što su u zadnje tri minute upisali 11 poena. Denver je deset minuta prije kraja susreta gubio 12:13, a tada je na scenu stupila možda i najbolja obrana lige. Bradley Roby je izbio loptu Fitzgeraldu Toussaintu, a pokupio je DeMarcus Ware. Tada se probudio i 39-godišnji Manning koji je predvodio Denver do jedinog polaganja na utakmici, a izborio ga je C. J. Anderson. Nakon pretvaranja za dva poena Denver je poveo 20:13. Gosti su krenuli na sve ili ništa, nou nije pronašao pravu akciju. Broncosi su sve dvojbe oko pobjednika razriješili 'field goalom' Brandona McManusa za vodstvo 23:13 50 sekundi prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patriotsi prekinuli niz od 11 pobjeda Chiefsa

New England Patriotsi su u subotu slavili protiv Kansas Cityja 27:20 prekinuvši niz od 11 uzastopnih pobjeda Chiefsa. Patriotsima je to peto uzastopno konferencijsko finale čime je Tom Brady postao tek drugi quarterback u povijesti lige kojem je to uspjelo nakon bivše zvijezde Oaklanda Kennya Stablera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carolina vodila protiv Seattlea 31:0 na poluvremenu

U finalu NFC-a gledat ćemo Carolina Pantherse i Arizona Cardinalse. Carolina je u polufinalu protiv Seattlea odigrala spektakularno prvo poluvrijeme i protiv lanjskog finalista i prvaka iz 2014. na poluvremenu vodila 31:0. Dva 'touchdowna' je postigao Jonathan Stewart, a po jednog Luke Kuechly nakon što je presjekao dodavanje Russella Wilsona, te Greg Olsen nakon sjajnog dodavanja quarterbacka Cama Newtona, jednog od najvećih kandidata za MVP-a sezone. Drugo poluvrijeme Seattle je dobio 24:0, no to nije bilo dovoljno za preokret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, ali i očajno drugo. Bilo je teško gledati završnicu utakmice. Ne smijemo imati takve oscilacije", kazao je Olsen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatni 'touchdown' za pobjedu Arizone

Carolinu u finalu očekuje ogled protiv Arizone koja je u još u subotu u produžetku pobijedila Green Bay Packerse 26:20. Bila je to iznimno dramatična utakmica u kojoj su gosti izborili produžetak "Hail Mary" dodavanjem Aarona Rodgersa u end zonu, gdje se u zrak vinuo Jeff Janis i uhvatio loptu između dvojice Arizoninh igrača. Rodgers je sličan potez izveo i prošlog mjeseca za pobjedu protiv Detroita. Ovoga puta njegovo dodavanje s više od 40 yardi je donijelo produžetak. U dodatnom periodu domaćin je imao prvi napad koji je sjajno iskoristio Larry Fitzgerald osvojivši 75 yardi. Isti je igrač donio i 'zlatni touchdown' za prvu pobjedu Cardinalsa u doigravanju nakon 2009. godine, kad su u svom jedinom nastupu u Super Bowlu poraženi od Pittsburgha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Patriotsi zaustavili Carolinu 2004.

I Carolina Panthersi su jednom bili u prilicu osvojiti NFL naslov, ali su ih u tome spriječili New England Patriotsi 2004. godine. Denver je u lovu na svoj treći Lombardijev trofej, a posljednji put su u Super Bowlu sudjelovali 2014. kad su Manning i društvo doživjeli pravi potop protiv Seattlea (43-8). New England pod vodstvom trenera hrvatskog porijekla Billa Belichicka i s Tomom Bradyjem u naslovnoj ulozi mogu doći do petog naslova u posljednjih 15 godina.

Rezultati konferencijskih polufinala:

AFC

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denver Broncos - Pittsburgh Steelers 23:16

New England Patriots - Kansas City Chiefs 27:20

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NFC

Carolina Panthers - Seattle Seahawks 31:24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arizona Cardinals - Green Bay Packers 26:20 (produžetak) KONFERENCIJSKA FINALA

AFC: Denver - New England (21.05 sati, 24. siječnja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NFC: Carolina - Arizona (00.40 sati, 25. siječnja)

SUPER BOWL - 7. veljače

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion Levi's u Santa Clari

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo