LEGENDE O SPLITSKOJ KOŠARCI: / O slavnom klubu pisalo je čak 238 autora

Image
14.11.2015.
16:09
VOYO logo

Predstavljajući knjigu poznati splitski sportski novinar Zdravko Reić istaknuo je da su među 238 autora brojni igrači, dužnosnici i navijači splitskih "žutih", ali i košarkaši koji su igrali za rivalske klubove te brojni novinari.

"Ova knjiga dokumentira da je košarkaški klub Jugoplastika/Split čudo od kluba", rekao je Reić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme su trajale dvije godine

Predsjednik Organizacijskog odbora i inicijator proslave 70. obljetnice košarkaškog kluba Split/Jugoplastika legendarni kapetan "žutih" Rato Tvrdić je istaknuo kako je proslava te obljetnice "veliki projekat" za koji su pripreme trajale dvije godine, a središnje slavlje te obljetnice bit će upriličeno 27. studenog ove godine u Spaladium areni prikazivanjem dokumentarnog filma Odiseja u žutom.

Bivši igrač i trener splitskih žutih Petar Skansi je istaknuo kako impresionira energeija koju je Rato Tvrdić unio u obilježavanje 70. obljetnice kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Rato nas je sve okupio zajedno i on je najzaslužniji za obilježavanje ove obljetnice“, kazao je Skansi.

U pogovoru knjige "Legende o splitskoj košarci" navodi se da je Skansi najtrofejniji trener "žutih", ključni igrač u početnim vremenima dok se afirmirao splitski klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skansi predvodnik "žutih"

"Skansi je bio prvi splitski osvajač medalje na velikom natjecanju (srebro na prvenstvu Europe 1965.), predvodnik 'žutih' u osvajanju naslova prvaka države (1971.), prvi igrač koji je dobio angažman u inozemstvu, trener koji je osvojio šest trofeja od kojih dva uzastopna Kupa Korać, te prvi trener koji se se zakitio sa tri trofeja (1977.) na području bivše Jugolsavije", navodi se u pogovoru I ističe da je Skansi bio i izbornik državnih reprezentacija a najvažniju ulogu imao je u Barceloni na Olimpijskim igrama (1992.) kada je Hrvatsku doveo do srebrene medalje.

Proslavljeni košarkaš "žutih" Dino Rađa evocirajući sjećanja na uspjehe kluba u kojima je i on kao igrač sudjelovao napisao je: “Evo i sad mi suze dođu kad se sitin“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni košarkaš madridskog Reala, Juan Antonio Corbalan je u svojem tekstu pod naslovom „Klub i grad iz snova“ napisao da je „cijela europska povijest posuta splitskim košarkaškim zvijezdama,“ te je pri tomu spomenuo Kukoča, Rađu, Perasovića, Savića.

Jamchy napisao 'Blagoslovljeni bili'

Među autorima tekstova je i poznati talijanski sportski novinar Enrico Campana kojem je uradak objavljen pod naslovom "Na nebu vidim zvijezdu, Jugoplastiku iz Splita", a proslavljeni košarkaš Maccabia Doron Jamchy je svoj tekst o splitskim "žutim" naslovio "Blagoslovljeni bili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na promociji knjige "Legende o splitskoj košarci" nazočni su minutom šutnje odali počast žrtvama terorističkog napada na Pariz.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo