OGLAS

KRAJAN OBJAVIO POPIS: / Vratio se i Ćorić, Hrvatska u najjačem sastavu kreće po najveći trofej

Image

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan objavio je sastav za predstojeći finalni susret Svjetske skupine protiv Argentine, koji će se od 25. do 27.

15.11.2016.
13:51
VOYO logo

Na popisu su Marin Čilić (7. na pojedinačnoj ATP listi), Ivo Karlović (20.), Borna Ćorić (48.) i Ivan Dodig (118. pojedinačno, te 11. u paru).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Argentinom 0-3

Daniel Orsanic, izbornik argentinske reprezentacije, prijavio je isti sastav koji je u rujnu u polufinalu u Glasgowu sa 3:2 svladao Argentinu. To su Juan Martín del Potro (38.), Federico Delbonis (41.), Guido Pella (55.) i Leonardo Mayer (138.).

Bit će ovo četvrti međusobni okršaj Hrvatske i Argentine u Davis kupu, a trenutni rezultat u međusobnim susretima je 3:0 za Argentince, koji su slavili u Buenos Airesu 2002., Zagrebu 2006. te ponovno u Buenos Airesu 2012.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od Argentine, koja je četiri puta igrala u finalu ovog natjecanja i svaki put izgubila, Hrvatska se može pohvaliti osvajanjem Davis Cupa. Bilo je to 2005. u finalu protiv Slovačke u Bratislavi, kada je postala prva nepostavljena reprezentacija koja je uspjela osvojiti naslov.

Karlović se vratio

U odnosu na prethodne ovogodišnje susrete u Davis kupu jedino novo ime na Krajanovu popisu je Ivo Karlović, koji je posljednji nastup za reprezentaciju imao upravo protiv Argentine prije četiri godine. Osim spomenute četvorice nominiranih igrača na treningu u Areni Zagreb bit će Franko Škugor, Marin Draganja i Mate Delić, a izbornik Krajan ima pravo zamijeniti do dvojicu tenisača s nominacije najkasnije sat vremena uoči izvlačenja parova, odnosno u ovom slučaju do četvrtka, 24. studenog u 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konačno imamo kompletan sastav gledajući po rang listi, možemo reći da je najjači s kojim raspolažemo. Dečki su u formi, dobro igraju, imamo razloga vjerovati u dobar rezultat. Borna se oporavlja nakon operacije, trenira i nada se da će biti spreman", rekao je Željko Krajan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo