KOVAČ S EINTRACHTOM STIGAO DO NOVE POBJEDE: / Peti su na ljestvici, Borussia Dortmund prekinula crni niz

Image
Foto: AFP
12.12.2017.
23:00
AFP
VOYO logo

Nogometaši Eintrachta ostvarili su vrijednu 2-1 pobjedu na gostovanju u Hamburgu, u utakmici 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva, a tri boda je prvi put nakon više od dva mjeseca bez pobjede osvojila i Borussia Dortmund slavljem u Mainzu.

Nova pobjeda Kovača

Momčad Nike Kovača nije dobro otvorila dvoboj. HSV je poveo u 9. minuti pogotkom Papadopoulosa glavom. No, momčad iz Frankfurta se brzo oporavila i do 24. minute potpuno preokrenula rezultat. U 16. minuti Wolf je snažnim udarcem pogodio za 1-1, a u 24. minuti Gaćinović je precizno završio lijepu akciju Eintrachta za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić odigrao je svih 90 minuta za pobjedničku momčad koja se s nova tri boda probila na peto mjesto. Eintracht ima 25 bodova, baš kao i dvije Borussije među kojima je ukliješten na ljestvici.

Borussia Dortmund prekinula crni niz

Pod vodstvom novog trenera Petera Saegera Borussia Dortmund prekinula je post koji je trajao od punih osam utakmica bez bundesligaške pobjede, još od 30. rujna i gostujućeg trijumfa kod Augsburga. Momčad iz Dortmunda slavila je sa 2-0 na gostovanju u Mainzu, a pogotke su postigli Sokratis u 55. minuti i Kagawa u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borussia Moenchengladbach je poražena na gostovanju kod Freiburga koji je nastavio tamo gdje je stao u nedjelju, nakon velikog preokreta u Koelnu. Tada je Freiburg okrenuo zaostatak 0-3 u pobjedu 4-3, a dva pogotka pala su u završnih pet minuta dvoboja, oba iz kaznenih udaraca. Oba puta strijelac je bio Petersen, a isti je igrač donio Freiburgu nova tri boda i ponovno prezicno izvedenim kaznenim udarcem u 20. minuti dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leipzig i treću utakmicu bez pobjede

Drugoplasirani RB Leipzig nastavio je lošu seriju u prosincu. U tri odigrane utakmice drugoplasirana momčad Bundeslige još ne zna za pobjedu. U Wolfsburgu su spašavali bod nakon što je Verhaegh doveo domaće u vodstvo iz kaznenog udarca u 15. minuti. Pogotkom Halstenberga u 52. minuti Leipzig je izjednačio. Gosti su dvoboj završili sa desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Upamecano.

Leipzig ima 28 bodova i za vodećim Bayernom zaostaje sedam bodova, a Bavarci još moraju odigrati utakmicu 16. kola u kojem su domaćini posljednjeplasiranom Koelnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostalih pet utakmica 16. kola na rasporedu je u srijedu, a sastaju se: Hoffenheim - Stuttgart (18.30), Bayer L. - Werder, Bayern - Koeln, Hertha - Hannover i Schalke - Augsburg (sve u 20.30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo