Kerum puk'o zbog splitskih bogataša: 'To je sramota!'

Predoblikovanje KK Splita je u punom jeku, čelnici kluba su zadovoljni, no ne i splitski gradonačelnik Željko Kerum. 'Kupili su dionicu od 250 kuna, a promidžba u medijima košta 10 tisuća kuna.

27.12.2012.
16:48
VOYO logo

Na sjednici Gradskog vijeća, vodeći ljudi Splita donijeli su odluku kako će Grad kupiti dionice KK Splita u vrijednosti od tri milijuna kuna, te tako spasiti klub s Gripa od stečaja.

"Nismo spašeni, sad smo dobili zadatak da vjerovnike uvjerimo da dio potraživanja pretvore u dionice, ali to će biti dionice koje će imati vrijednost. Pri kraju smo velikog posla, klub bi mogao stati na svoje noge, ovaj projekt ima svoju budućnost", istaknuo je sportski direktor KK Splita Nikola Vujčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su istaknuli čelnici Žutih, na ovaj bi način trebali bez većih problema izvući tekuću godinu, za sljedeću im je Grad obećao pomoć od četiri milijuna kuna što bi trebala biti garancija za oporavak i stabilizaciju u budućnosti. Zadovoljstvo nisu skrivali, jednako kao što splitski gradonačelnik Željko Kerum nije krio nezadovoljstvo 'bogatašima' koji su, po njegovim riječima, iskoristili ponos Splita za vlastitu promociju.

"Svakodnevno se javljaju kupci dionica, uglavnom političari, jer su dobili besplatnu medijsku prezentaciju. Kupili su dionicu od 250 kuna, a promidžba u medijima košta 10 tisuća kuna. To je sramota, oni koji su kupili jednu dionicu izlaze po novinama. Treba naći odmah nekog da im plati 500 kuna da vrate tu dionicu nazad. Ako netko želi kupiti dionice trebao bi ih kupiti u skladu sa svojim mogućnostima, jer klubu treba sedam milijuna. Ovaj način na koji se krenulo davat promociju za 250 kuna je nekorektno. Grad Split mora pomoći KK Splitu kao što je pomogao i Hajduku", naglasio je ogorčeni gradonačelnik, prenosi Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo