VIDEO: / Veliko iznenađenje! LeBron i društvo nemoćni!

Indiana je u 2. utakmici doigravanja Istočne konferencije NBA lige šokirala Miami, te izjednačila seriju na 1:1 pobjedom 78:75.

16.5.2012.
9:13
VOYO logo

Vodili su košarkaši Miamija i s devet koševa razlike u ovoj utakmici, ali su se Pacersi snažnom trećom četvrtinom (28:14) vratili u susret, te se othrvali završnim naletima Heata koji je igrao prvu utakmicu bez Chrisa Bosha. Centar Miamija ozlijedio je trbušni zid u utakmici broj jedan, te je vrlo izgledno da više neće zaigrati ove sezone.

U doista katastrofalnoj šuterskoj večeri Pacersi su na kraju susreta imali jedan ubačaj više (28:27), te par postotaka na svojoj strani (37.8 - 34.6). Deveta momčad NBA lige po postotku ubačaja za tri poena (Heat) imala je sinoć šut 1-16. Ni Pacersi nisu bili ništa bolji s 3-15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indiana je svojim trojcem David West, Roy Hibbert i Paul George nadskakala Miami (50-40), te sasvim zasluženo ukrala prednost domaćeg parketa Heatu. West je bio najefikasniji kod Indiane sa 16 poena i 10 skokova, dok je George Hill pridodao 15 uz četiri uhvaćene lopte pod obručima. Kod Miamija već spomenuti James ubacio je 28, a Wade 24, te nitko drugi nije išao preko pet poena. Iako je najslabiji od „velike trojke“ i većina ljubitelja floridskog kluba priželjkuje njegov odlazak, čini se da Bosh i njegovih 15-ak poena jako fali Miamiju. Treća utakmica serije igra se u Indianapolisu u četvrtak.

Odmorni San Antonio Spursi pokazali su kako izgleda pobjednička momčad u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije protiv, doduše, izudaranih Los Angeles Clippersa. Slavila je teksaška momčad rezultatom 108:92, te još jednom potvrdila da je uz Oklahomu i Miami najozbiljniji kandidat za naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su Clippersi bili izudarani govori činjenica da su Blake Griffin i Caron Butler igrali manje od "djedice" Tima Duncana (28 i 29 naprema 35 minuta). Jedino Chris Paul nije trebao poštedu, te je odradio 37 minuta, ali to nije bila noć koje će se htjeti sjećati.

Naime, imao je razigravač Clippersa šut iz igre 3-13, te čak pet izgubljenih lopti. Jedino što vrijedi spomena su "uobičajenih" 10 asistencija i čak pet ukradenih lopti. Najefikasniji kod losanđeleske momčadi bio je Eric Bledsoe s 23 poena i pet skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Spursa je "djedica" Duncan (36) očitao lekciju košarke svojim mlađim kolegama na suprotnoj strani ubacivši pritom 26 poena, te uhvativši 10 lopti pod obručima. Manu Ginobili dodao je svoja 22 koša, dok je Tony Parker stavio svega sedam, ali je zato podijelio 11 asistencija. Vrijedi istaknuti i učinak „rookieja“ Kawhija Leonarda (krilo) koji je ubacio 16 poena, te upisao šest skokova i tri ukradene lopte.

Druga utakmica polufinalne serije igra se također u četvrtak u San Antoniju. Jedan od najboljih košarkaša današnjice, Derrick Rose, mogao bi zbog operacije koljena propustiti cijelu iduću sezonu, tvrdi doktor koji je operirao razigravača Chicago Bullsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rose bi se mogao vratiti najranije 1. veljače, ali bi najgori scenarij bio da rehabilitacija potraje i do 12 mjeseci pa da propusti cijelu iduću sezonu. Pitanje je bi li mogao pomoći svojoj momčadi čak i da se vrati u veljači, s obzirom da su Bullsi izgledali jako loše protiv Philadelphije bez njega (poraz 4-2).

"Ne želimo požurivati njegov povratak. On je dobro i operacija je prošla odlično. Nema razloga za zabrinutost", rekao je dr. Brian Cole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo