VIDEO: / Rekord koji je bacio u trans 17 tisuća Amera

Gađajući iza table španjolski je košarkaš Minnesota Timberwolvesa Ricky Rubio pogodio 18 koševa zaredom na ekshibicijskom natjecanju NBA lige, All-Staru, koje je u petak započelo u Orlandu.

25.2.2012.
13:22
VOYO logo

Uoči dvoboja dviju momčadi mladih zvijezda, igrača koji igraju prvu ili drugu profesionalnu sezonu, tijekom kojeg je također briljirao spektakularnim dodavanjima i driblinzima kroz noge, s Jeremyjem Linom iz New York Knicksa natjecao se u gađanju koša iza table.

Dok je Lin, najnovija instant-zvijezda NBA lige, uspio u nizu pogoditi samo osam puta, Španjolac je zaredom ubacio 18 koševa srušivši time dotadašnji rekord Evana Turnera od 16 uzastopnih ubačaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i u više prilika dosad, Rubio je pokazao da šutira izvrsno u situacijama kad mu nitko ne smeta: šut je, naime, i dalje jedini element košarkaške igre s kojim 21-godišnji košarkaš ima ozbiljnih problema.

Na samoj utakmici od svih zvijezda koje su se rasporedile u momčadi Team Shaqa, Jeremyja Lina, Rickyja Rubija i Blakea Griffina, pozornost je u dvoboju mladih zvijezda NBA lige, igrača koji igraju prvu ili drugu sezonu, u petak u Orlandu opravdano odnio Kyrie Irving.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro 20-godišnji razigravač Cleveland Cavaliersa predvodio je momčad Team Chucka do pobjede 146:133 pred 17.125 gledatelja u Amway Centeru. Ubacio je 34 koša šutirajući iz igre 12-13, od čega savršenih 8-8 za trice. Dodao je učinku i devet asistencija. Pratili su ga jako dobro Paul George s 23, DeMarcus Cousins s 18, Evan Turner sa 16 i vrlo atraktivni Washingtonov razigravač John Wall, prvi izbor drafta 2010. godine, sa 17 koševa.

U poraženoj momčadi s 19 koševa, 10 skokova, pet osvojenih lopti i četiri asistencije najbolji je bio 21-godišnji centar Detroit Pistonsa Greg Monroe. Blake Griffin (10 koševa, 10 minuta) zbog sudjelovanja na glavnoj All-Star utakmici i izmoreni Jeremy Lin (2 koša, devet minuta) igrali su malo, dok je Ricky Rubio bio na nivou ubacivši 12 poena uz sedam asistencija. Iako su izgubili, floridskoj su publici pružili atrakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lin je, kad već to nije učinio na parketu, svu pozornost oteo na press-konferenciji. Svi zainteresirani novinari nisu mogli stati u dvoranu.

"Bilo je zabavno. Nisam igrao naročito puno, ali drago mi je da sam bio dio priče", rekao 23-godišnji razigravač New York Knicksa, koji je u tri prošla tjedna okrenuo NBA ligu naglavačke pojavivši se niotkuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje sam začuđen svom tom halabukom, pričama o kauču, linsanityjem i ostalim stvarima. Nadam se da će uskoro pozornost s mene prijeći na New York Knickse", dodao je.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo