VIDEO: / Kakav kaos! Hrvatski reprezentativac jedva izvukao živu glavu

Košarkaši Panathinaikosa, za koje igra i naš Roko Ukić, 33. su put postali prvaci Grčke i to nakon što je treća utakmica finala doigravanja protiv Olympiacosa prekinuta.

13.6.2013.
8:57
VOYO logo

Minutu i 27 sekundi prije kraja utakmice u objektu ironičnog naziva - Dvorana mira i prijateljstva - navijači domaćina zasuli su igrače Panathinaikosa bakljama, topovskim udarima, stolicama i drugim predmetima koji su im se našli pod rukom. Gostujući košarkaši, koji su u tom trenutku vodili sa 76:72, pobjegli su s parketa spašavajući živu glavu.

Nakon više od sat vremena i nakon što je najveći dio dvorane ispražnjen suci su pozvali obje momčadi na nastavak utakmice. Međutim, igrači Panathinaikosa su odbili izaći iz svlačionice jer je u dvorani ostalo još stotinjak domaćih navijača. Nakon novih pregovora utakmica je definitivno prekinuta i registrirana rezultatom 76:72 za PAO. Budući da su Zeleni slavili i u prve dvije utakmice finala, s ukupnih su 3:0 osvojili naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni europski prvak Olympiacos tako je lani samo nakratko uspio prekinuti dominaciju Panathinaikosa koji je osvojio deset od posljednjih 11 naslova grčkog prvaka.

U prekinutom dvoboju najbolji je u pobjedničkom sastavu bio Dimitris Diamantidis s 18 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Naš Roko Ukić, koji je u prve dvije utakmice finala bio prvi strijelac Panathinaikosa, ovom je prilikom ubacio deset poena (dvice 2-4, trice 2-3), te dodao dva skoka i isto toliko asistencija. Georgios Printezis je s 14 poena bio najefikasniji igrač Olympiacosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo