CEDEVITA OBRANILA NASLOV: / U ludoj odlučujućoj petoj utakmici slavili protiv Cibone u neviđenoj drami

Image
Foto: PIXSELL
1.6.2017.
21:47
PIXSELL
VOYO logo

CIBONA - CEDEVITA 75-78

Nakon startne pobjede Cedevite (79-73), Cibona je uzvratila s dva vezana slavlja (91-85 i 72-67), ali su "vitaminaši" uspjeli izjednačiti u četvrtoj utakmici (79-54), čime su finale odveli u peti dvoboj.

Hrvatsko košarkaško prvenstvo ove sezone pokazalo se kao pun pogodak. Živnuli su u šibenski klubovi, Gripe su bile rasprodane u sjajnoj pobjedničkoj seriji Splita, a sezona završava spektakularnim obračunom Cedevite i Cibone u finalnoj seriji koja se protegnula do granica uzbuđenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bilo većeg zanimanja za neku utakmicu gradskih suparnika

U povijesti nije bilo većeg zanimanja za neku utakmicu gradskih suparnika, a još veći uspjeh bilo bi kad bi se takvo raspoloženje produžilo barem i na sljedeću sezonu.

Image
Image

MITSKI DVOBOJ: Ugledna imena za Net.hr prognoziraju ishod pete, odlučujuće utakmice za prvaka

Cedevita je u petoj odlučujućoj finalnoj utakmici PH nakon nevjerojatne drame obranila naslov prvaka Hrvatske. Momčad Veljka Mršića vodila je 17 razlike, na tri minute prije kraja imali su +14, ali je na kraju umalo prokockala veliko vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipa Damira Mulaomerovića vratila se u utakmicu, stigla na -3 (73-76) deset sekundi prije kraja, ali je Cedevita preko Ryana Boatrighta sa slobodnih bacanja uspjela slaviti (75-78). No, idemo redom.

Cedevita nadskala Cibonu u prvom poluvremenu, ali uz katastrofalnu tricu

U do kraja ispunjenoj dvorani KC Dražen Petrović, što je dodatno podiglo temperaturu i otežalo uvjete za igranje, obje su momčadi pokazale znakove sputanosti u prvom poluvremenu, zbog uloga koji je nosila ova utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibona je do najveće prednosti došla u 5. minuti, nakon trice Rozića za 10-5, a Cedevitino najveće vodstvo bilo je +4 (23-27), nakon polaganja Krušlina u kontranapadu, što mu je omogućio Boatright ukradenom loptom i asistencijom.

Image
Image

Cedevita je u prvom poluvremenu imala mizeran šut za tricu, pogodivši tek jednom iz 14 pokušaja. No, momčad Veljka Mršića je to uspjela nadoknaditi nadskakavši Cibonu (27-17), uz čak devet napadačkih skokova. I jedna i druga momčad su šuterski bile iznimno neraspoložene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Boatright odveo susret u neke druge vode

Otvaranje drugog poluvremena odlučilo je pobjednika, a u tom je razdobolju briljirao Cedevitin Amerikanac Ryan Boatright.

U pet minuta Cedevita je napravila 14-2 u koje je Boatright ugradio 11 koševa i asistenciju za tricu Marka Tomasa koji je pogodio za 44-32. Trostruki prvaci su do najvećih +17 (65-48) došli u 32. minuti, a tri minute prije kraja imali +14 (72-58), kad je Veljko Mršić odlučio ubaciti svoju drugu petorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna serija Cibone

Cibona je u nevjerojatnoj seriji stigla do samo tri koša zaostatka na 35 sekundi prije kraja (71-74) i Nebojša Joksimović je dvaput promašio 'zicer' za jedan poen zaostatka. Miro Bilan je pogodio oba slobodna bacanja na drugoj strani, a nakon promašene trice Marinellija Cedevita je ipak uspjela zaključila utakmicu.

Image
Image

Nakon mizernih 1/14 u prvom poluvremenu, Cedevita je u drugom pogodila šest trica iz 12 pokušaja, a zadržala skakačku nadmoć (45-33).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ryan Boatright se pokazao pokretačkom snagom starog i novog prvaka te sa 22 koša, tri asistencije i pet ukradenih lopti bio najbolji igrač odlučujućeg dvoboja te zaslužio i naslov najkorisnijeg igrača finalne serije. Miro Bilan je imao 12 koševa i četiri skoka, a Filip Krušlin je ubacio 10 poena.

Pehar uručio Stojko Vranković

Luka Žorić je sa 17 koševa, šest skokova i tri asistencije bio najbolji Cibonin igrač. Po 13 koševa ubacili su Željko Šakić i Scott Reynolds, a 12 Petar Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pehar namijenjen prvaku, kapetanu Cedevite Miri Bilanu uručio je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković.

Cedviti je to četvrti uzastopni naslov, a sva četiri puta u finalu su nadigrali Cibonu, koja je ostala na 18. trofeja prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo