VIDEO: / Nevjerojatan potez zvijezde Barçe protiv Reala

Košarkaši Barcelone potvrdili su prvo mjesto na kraju osnovnog dijela španjolske Endesa lige domaćom 86:83 pobjedom nad madridskim Realom u veličanstvenoj utakmici.

4.5.2012.
8:52
VOYO logo

Imao je košarkaški "clasico" uistinu sve: neizvjesnost, dramatiku, vrhunske poteze, sjajnu igru i pregršt emocija. Izuzetno je dobru ulogu u njemu odradio i hrvatski reprezentativac Ante Tomić. Ubacio je 25-godišnji centar 17 koševa uz devet skokova. Apsolutno je briljirao na početku utakmice. Zabio je 13 od prvih 28 Realovih koševa, te su na njegovom učinku Madriđani prvu četvrtinu dobili 28-17.

Na kraju je dvoboj završio sa 17 koševa (6-8 šut za dva poena, 5-5 slobodna bacanja), devet skokova (8+1), jednom asistencijom, dvije ukradene i jednom izgubljenom loptom. Bilo mu je to, za 23 minute na parketu, dovoljno za valorizacijski indeks 28, što ga čini najboljim igračem utakmice. Također se radi o njegovu najboljemu ovosezonskom učinku u dresu madridskog kluba kad je Endesa liga u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa zvukom sirene je Juan Carlos Navarro pogodio nevjerojatnu tricu iz svoje polovice terena na isteku prvog poluvremena. Njome su gosti, umjesto sa devet, na poluvrijeme otišli samo sa šest koševa prednosti (48:42). Preokret su domaćini režirali između 33. i 36. minute, kada su prednost madridske momčadi od 76:68 serijom 11-0 pretvorili u vlastitu 79:76. Do kraja više nisu bili u minusu.

U sastavu Pabla Lasa izostao je učinak najboljeg igrača Sergija Llulla, kojeg su Katalonci limitirali na četiri koša. Uz Tomića najbolji je strijelac bio Jaycee Carroll s 13 koševa. Sastav Xavija Pascuala predvodio je Navarro s 23 koša. Izvrsni su bili i Amerikanci: Chuck Edson dodao je 19, a Pete Mickeal 16 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličnu su predstavu u četvrtak pružila još dva hrvatska košarkaša. Unicaja je iznenađujuće pobijedila Bilbao Basket na gostovanju 83:80 uz 18 koševa, sedam skokova i dvije blokade Luke Žorića. Hrvoje Perić nije ulazio u igru. S 12 koševa i osam skokova ponajbolji je pak u redovima domaće momčadi bio Marko Banić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo