TROJICA NBA VELIKANA PRIMLJENA U KUĆU SLAVNIH: / Hrvatske košarkaške legende ostale kratkih rukava

Image

Shaquille O'Neal, Allen Iverson i Yao Ming predvode slavnu desetorku koja je uvrštena u košarkašku kuću slavnih, piše ESPN.

9.9.2016.
17:05
VOYO logo

Uz ovu trojicu velikih košarkaša koji su svojim potezima oduševljavali mase širom svijeta, u košarkašku kuću slavnih primljeni su još i četverostruka WNBA prvakinja Sheryl Swoopes, NBA sudac s 27-godišnjim iskustvom Darrel Garretson, treneri Tom Izzo i John McLendon, vlasnik Chicago Bullsa Jerry Reinsdorf, Zelmo Beaty i Cumberland Posey.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O'Neal je oduševljavao i bio najbolji centar svijeta

O'Neal je u svoje vrijeme bio najbolji centar svijeta i spada u jedne od najboljih centara svih vremena. O'Neal je sedmi na ljestvici strijelaca svih vremena, petnaesterostruki je All Star i triput je bio MVP finala. Osvojio je tijekom karijere četiri naslova prvaka, tri s Lakersima i jedan s Miamijem, a karijeru je završio 2011.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iverson nikad nije osvojio NBA presten, ali...

Iverson nije bio uspješan kao O'Neal. Barem ne ako gledamo trofeje. Ovaj play nikad nije osvojio NBA naslov, ali spada u red najboljih razigravača lige. U svojih 14 sezona, 11 puta je igrao All Star utakmicu i dva puta je bio MVP lige. Najbolju godinu u karijeri odigrao je 2001. godine, završio ju je bez naslova izgubivšši u finalu sa svojim 76-ersima od LA Lakersa s 4-0 u seriji koje su do naslova predvodili upravo O'Neal i Bryant, ali kao najkorisniji igrač regularne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Yao Ming radio je čuda

Kineski div Yao Ming jedan je od najboljih stranaca u povijesti lige. U devet sezona čak osam puta izabran je na All Star, a 2003. bio je rookie godine, s 229 centimetara bio je u svoje vrijeme jedan od najviših u ligi, a karijeru je završio 2011. kao službeno najviši NBA igrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, problemi s ozljedama kumovali su da se već nakon svega 12 godina igranja u NBA ligi se odluči oprostiti od košarke u dobi od tek 29 godina. Prerano. A stvarno je čovjek radio čuda pod obručem. To će potvrditi i sam Shaquille O'Neal koji ga uvijek kad govori o njemu jako hvali, a bili su veliki protivnici i vodili su velike bitke pod košem. No, isto tako, imali su odličan odnos na terenu i jako su se međusobno uvažavali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukoč i Rađa su bili na glasovanju za ulazak ove godine, ali nisu dobili potrebne glasove, pa će morati pričekati za moguće uvrštavanje.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo