TRILER U BORBI ZA TREĆE MJESTO: / Španjolska pet sekundi prije kraja srušila Australiju i uzela broncu

Image
Foto: AFP, EMMANUEL DUNAND
21.8.2016.
19:39
AFP, EMMANUEL DUNAND
VOYO logo

Španjolska je u prvom poluvremenu uspjela stvoriti jedinu opipljivu prednost na utakmici kad je u 16. minuti imala +12 (40-28). No, Australci su drugu četvrtinu zaključili serijom 10-0 i na poluvrijeme otišli sa samo dva koša zaostatka (40-38).

Australci i četvrti put bez bronce

Do kraja dvoboja nijedna momčad nije uspjela stvoriti veću prednost od šest koševa, koliko su Španjolci imali na početku posljednje četvrtine. Australci su u posljednjih 30 sekundi ušli s minimalnim vodstvom (86-85). Pau Gasol je realizirao dva slobodna bacanja i 28 sekundi prije kraja donio prednost Španjolcima. Australci su košem Arona Baynesa devet sekundi prije kraja poveli 88-87. Pet sekundi prije kraja Sergio Rodriguez je krenuo u prodor, zabio se u Pattyja Millsa, a suci su procijenili da je Australac napravio osobnu pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rodriguez je bio precizan iz slobodnih bacanja i donio prednost Španjolskoj (89-88). Nakon minute odmora Australci su krenuli u akciju za pobjedu, ali su je toliko loše izveli da nisu uspjeli uputiti šut na koš, čime su ostali na korak od svoje prve košarkaše medalje u muškoj konkurenciji na olimpijskim igrama. Australcima je ovo četvrti poraz u utakmicama za broncu na OI. Od SAD-a su izgubili u Seulu 1988., a od Litve u Atlanti 1996. i u Sydneyju 2000. No, ni u jednom od tih dvoboja nisu bili tako blizu pobjedi kao protiv Španjolaca u Rio de Janeiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolsku je do prve olimpijske bronce nakon tri osvojena srebra (Los Angeles 1984., Peking 2008., London 2012.) predvodio Pau Gasol s 31 košem i 11 skokova. Nikola Mirotić je ubacio 14, a Sergio Rodriguez 11 koševa uz pet asistencija. Kod poraženih najefikasniji je bio Patty Mills s 30 koševa, a David Andersen je ubacio 15. Hrvatski Australac Andrew Bogut igrao je manje od 14 minuta, jer je ispao s pet osobnih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo