Težak poraz u Španjolskoj: Hrvatska razbijena u nastavku

Košarkaši Španjolske nanijeli su još jedan uvjerljiv poraz Hrvatskoj, svladavši izabranike Jasmina Repeša sa 82:64 (38:40) na pripremnom turniru u Badaloni.

20.8.2014.
22:39
VOYO logo

Hrvatski košarkaši uspijevali su do 28. minute održavati rezultatsku ravnotežu s domaćinima skorašnjeg Svjetskog prvenstva. No, posljednjih 12 minuta utakmice pokazalo se kobnima za hrvatsku momčad.

U tom razdoblju su Španjolci na krilima dvojice najiskusnijih, Paua Gasola i Juana Carlosa Navarra, prvo dostigli prednost hrvatske reprezentacije, a potom je iz minute u minutu povećavali. Sve do posljednjih 70 sekundi posljednje četvrtine Hrvatska je ubacila svega dva poena pa su Španjolci imali i 23 koša prednosti (82-59). Ukić i Bogdanović su samo uspjeli ublažiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogdanović je sa 17 koševa bio najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji, ali 14 je ubacio u prvom poluvremenu koje je Hrvatska završila vodstvom 40:38. Bogdanović je bio jedini s dvoznamenkastim učinkom. Babić i Žorić ubacili su po osam, Tomić sedam, a Markota i Šarić po šest koševa. Kod Španjolaca najučinkovitiji su bili Pau Gasol s 18 poena i sedam skokova, te Juan Carlos Navarro s 14 poena i tri asistencije. Serge Ibaka imao je 13 koševa i 11 skokova.

U prvoj utakmici turnira Ukrajina je nadigrala Meksiko sa 73:55. Tako će Hrvatska protiv Meksika u četvrtak (18,00 sati) igrati utakmicu za 3. mjesto, dok će se za pobjedu na turniru boriti Španjolska i Ukrajina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo