STIGLA NAJVEĆA NAGRADA ZA JEDNOG OD NAJBOLJIH IKAD: / Spursi službeno umirovili legendu

Image
19.12.2016.
9:05
VOYO logo

Istina je da je Duncan iskoristio opciju prestanka igranja nakon prošle sezone, premda je imao otvorenu mogućnost nastupa i u ovoj, ali jednako je tako točno da nikad nije bio glasan ondje gdje to ne treba, pa je dopustio da njegovo umirovljenje proglasi klub u kojem je proveo svih 19 godina iznimno uspješne karijere. Nije se niti obraćao medijima, dopustio je da ga u mirovinu otprate riječi njegova trenera Gregga Popovicha. Službeno zbogom izrečeno je ipak u emotivnoj noći na ponedjeljak prilikom ceremonije podizanja njegova dresa s brojem 21 pod svod AT&T centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori trenera koji su oblikovali njegovu karijeru (Dave Odom sa sveučilišta Wake Forest i Popovich) i suigrača s kojima je potpisivao najveće uspjehe (Emanuel Ginobili i Tony Parker), a sve začinjeno lijepim riječima i humorom (Parker je rekao da mu je Duncan bio i bit će uzor u svemu osim u oblačenju), potom i njegove riječi zahvale, obilježili su službeni oproštaj Duncana od blistave igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Duncan je karijeru započeo 1997., a završio krajem prošle sezone. U razdobolju između osvojio je pet naslova NBA prvaka pri čemu je triput proglašen najkorisnijim igračem finala, a dvaput cijele lige. Nastupio je na 15 All-Star utakmica i u povijest otišao kao najbolji strijelac Spursa svih vremena.

Svedeno na brojke, karijeru je zaključio sa 26,496 poena (prosjek 19,0), 15,091 skokova (prosjek 10,8) i 4,225 asistencija (prosjek 3,0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo