Splitska dica preko slabe Cibone do NLB-a?

Košarkaši Splita su u petom kolu Lige za prvaka došli do četvrte pobjede. U dvorani na Gripama, nakon uzbudljive završnice, pala je Cibona rezultatom 79:75.

11.4.2011.
11:34
VOYO logo

Žuti su zagospodarili terenom od samog početka, sjajnim otvaranjem Sobina i Grgurovića, do prve osjetnije prednosti došli su već u petoj minuti. Prednost je rasla i već u 15. minuti Splićani su imali +9.

Mladi trojac, Sobin-Katić-Režić bio je nerješiva zagonetka za gostujućeg trenera Joku Vrankovića. U 25. minuti na semaforu je stajalo 52:39. Pad domaćina u nastavku treće četvrtine i uspjele rotacije splitskog trenera na klupi Cibosa, vratili su goste u egal pred sam kraj. Probuđeni Marin Rozić i Leon Radošević serijom od 10:1 doveli su Zagrepčane na zaostatak od samo -2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjoj četvrtini bilo je svega na jednoj i drugoj strani, od sjajnih ubačaja za tri poena, izvrsnih proigravanja, revije slobodnih bacanja i pomalo nervoznih reakcija.

Ipak, ni jedna ni druga momčad nisu se uspijevale odvojiti do posljednjih sekundi. Odlučio je šut iskusnog Mimice koji je deset sekundi prije kraja ubacio tricu i odlučio konačnog pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti su se ovom pobjedom približili konačnom cilju, plasmanu među četiri najbolje momčadi i nastupu u NLB ligi sljedeće godine. S druge strane, Ciboni je ovo već četvrti poraz u petom nastupu.

Užarena atmosfera na tribina s preko 2.000 navijača, koju su cijelu dvoranu obojali u žuto, konačno je podsjetila na one dane kada su na Gripama baš ove dvije momčadi odlučivale o prvaku. No, to su ipak neka druga vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo