ODLIČNA FOTOGRAFIJA

SJAJAN POVRATAK U PROŠLOST: Fantastični Dragić samo je vraćao uslugu prijatelju Dončiću

Nakon što je slovenska košarkaška reprezentacija predvođena Goranom Dragićem i Lukom Dončićem osvojila Eurobasket, mnogi su ‘zaronili’ u povijest pokušavajući se sjetiti košarkaških početaka igrača koji je najavio oproštaj od dresa izabrane vrste sada dominantne europske reprezentacije.

Goran Dragić odradio je posljednju akciju sa Slovenijom i ulogu vođe prepustio 18-godišnjem Dončiću, igraču kojem je, a pokazao je to i u proslavi finala i doslovno i na konkretnom primjeru, podmetnuo leđa kad god je trebalo. Radi se o situaciji u kojoj je Dončić, tada već s povredom gležnja, bio kod tribina i s najmilijima slavio zlatnu europsku medalju, a Dragić došao po njega i doslovce ga odnio kako ovaj ne bi dodatno pogoršao stanje svoje ozljede.

Pokazao je Dragić tada manire vođe i prijatelja, podsjetivši mnoge na svoje početke kada je on pomoć imao u – ocu Luke Dončića. Više su puta Saša Dončić, nekoć odlični krilni igrač a danas trener Ilirije, i Goran Dragić bili suigrači. Dončić stariji bio je taj koji se prema golobradom mladiću ponašao zaštitnički baš kao što je to sam Dragić puno godina kasnije i sam znao vratiti njegovom sinu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr