ŠARIĆ RAZVALIO, BOGDANOVIĆ NAJBOLJI U NETSIMA: / Dario napadački oduševio, ali pogledajte te asistencije...

Image
Foto: Screenshot

Dvojica hrvatskih košarkaša koje je izbornik Aleksandar Petrović nedavno potvrdio kao vođe izabrane vrste, svojim izvedbama u NBA ligi redovito potvrđuju smisao te izjave.

31.1.2017.
8:24
Screenshot
VOYO logo

Uspješniji je pritom, i klupski i individualno, bio Šarić čiji su Philadelphia 76ersi nadoknadili -16 iz prvog poluvremena i slavili 122-119 protiv Sacramento Kingsa i to u ogledu u kojem su pretrpjeli brutalno dobru izvedbu DeMarcusa Cousinsa (46 poena, petnaest skokova) i u kojem su ponovno nastupili bez svog statistički najboljeg igrača Joela Embiida.

Čak sedmorica igrača domaće momčadi ubacila su deset ili više poena na ovom susretu, među njima i Šarić koji je sjajno iskoristio svojih 27 minuta nakon ulaska s klupe. Ubacio je hrvatski reprezentativac 17 poena uz malu potrošnju lopti (8-11), a tome pridodao i pet skokova i zasad, u svojoj kratkoj NBA karijeri, rekordnih šest asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odličan je bio i Bojan Bogdanović, ali ne i njegovi Brooklyn Netsi koji su i dalje jedina momčad najjače košarkaške lige svijeta sa jednoznamenkastim brojem na kontu pobjeda (omjer 9-36). Šesti uzastopni poraz Netsi su upisali kod Miami Heata koji je slavio 104-96 uz 20 koševa i osam asistencija Gorana Dragića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starter Bogdanović odigrao je 31 minutu za Netse čiji je bio i najbolji strijelac. Uz 6-13 iz igre postigao je 16 poena i dodao im šest ispod obruča uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz u produžetku upisao je i Orlando Magic, sedmi u posljednjih deset utakmica. Gostovao je floridski sastav kod Minnesota Timberwolvesa koji su slavili u produžetku utakmice 111-105 uz 27 poena Andrewa Wigginsa, 23 uz dvanaest skokova i sedam asistencija Karl-Anthonyja Townsa, ali i odličnu igru španjolskog razigravača Rickyja Rubija koji je ogled okončao s 20 koševa i po osam skokova i asistencija.

U sastavu Orlanda priliku nije dobio Mario Hezonja, ali jest Damjan Rudež koji ju nije napadački iskoristio. Za deset minuta ostao je bez ubačaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dragan Bender nije nastupio u porazu Phoenix Sunsa od Memphis Grizzliesa.

Spomenimo i novi poraz neprepoznatljivo neuspješnih aktualnih prvaka Cleveland Cavaliersa. Šesti poraz u posljednjih deset utakmica smjestio im je Dallas u čijim je redovima iznenadio Yogi Ferrell s rekordom karijere od 19 poena. LeBron James je bio na pragu triple-doublea za Cavse, završio je s 23 poena i po devet skokova i asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NBA liga, rezultati:

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 122-119

Miami Heat - Brooklyn Nets 104-96

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boston Celtics - Detroit Pistons 113-109

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 111-105 (produžetak)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dallas Mavericks - Cleveland Cavaliers 104-97

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 96-115

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo