SADA JE I SLUŽBENO: / Sin istinske NBA legende stigao u Zagreb, želi igrati i za Hrvatsku!

Image
Foto: AFP, Ethan Miller
Image
Foto: AFP, Ethan Miller

Ono što se počelo najavljivati još početkom prošlog mjeseca, ove je subote napokon dobilo i službenu potvrdu.

23.7.2016.
17:44
AFP, Ethan Miller
VOYO logo

Riječ je o sinu legendarnog košarkaša Johna Stocktona, najboljeg asistenta i kradljivca lopti u povijesti NBA lige. David Stockton igra, kao i otac, na poziciji razigravača. Četiri godine pohađao je poznato sveučilište Gonzaga, a u svojoj posljednjoj sezoni u prosjeku je kao starter bilježio 7,44 poena, 2,39 skokova, 4,22 asistencije i 1,53 ukradene lopte.

U NBA-u za Sacramento

Stockton nije bio biran na draftu, a u NBA ligi je upisao tri nastupa u dresu Sacramento Kingsa u sezoni 2014/2015, uz prosjek od 2,67 poena i tri asistencije za 11 minuta. Puno se više istaknuo u NBDL ligi gdje je u posljednje dvije sezone odigrao 88 utakmica za Reno Bighornse. U sezoni 2014/2015 bio je na prosjeku od 20,09 poena, 9,28 asistencija, 4,16 skokova i 247 ukradenih lopti, a u sezoni 2015/2016 je prosječno upisivao 17,93 poena, 7,11 asistencija, 3,09 skokova i 1,11 ukradenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Ethan Miller
Image
Foto: AFP, Ethan Miller

David i John Stockton

"Sjajan momak, karakteran košarkaš, brz, izuzetnog osjećaja za asistenciju. Važno je istaknuti da smo potpisali na tri godine i da na njega računamo dugoročno. Siguran sam da će u Cedeviti David rasti iz utakmice u utakmicu i da će se kod nas profilirati kao vrhunski playmaker. On zbog majke može relativno brzo dobiti hrvatsko državljanstvo, a već je izrazio želju da bi u budućnosti mogao biti na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji. Informativno, mi na poziciju playmakera dovodimo još jednog Amerikanca pa će njegovim i ovim Davidovim potpisom uskoro biti zatvorena ta pozicija za slijedeću sezonu a bit će i još nekoliko iznenađenja", poručio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić za klupsku internetsku stranicu.

Davidova majka Nada Baričević Stockton ima po roditeljima hrvatske i crnogorske korijene, pa otuda Mamićev optimizam da bi novi član Cedevite uskoro mogao dobiti i hrvatsko državljanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo