MOŽETE LI VJEROVATI DA JE OD OVOGA PROŠLO VEĆ 35 GODINA? / Dražen Petrović postavio je rekord za sva vremena, u dvorani nije bilo ni kamera

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Na današnji dan prije 35 godina, 5. listopada 1985., velikan hrvatske košarka Dražen Petrović odigrao je jednu od svojih najupečatljivijih utakmica.

5.10.2020.
10:50
Screenshot
VOYO logo

Na rasporedu je bilo prvo kolo jugoslavenskog prvenstva, a u goste Ciboni je stigla ljubljanska Olimpija. Zagrepčani su slavili s nevjerojatnih 158:77, a Dražen Petrović je sam ubacio 112 koševa.

U 24. minuti srušio Koraćev rekord

Istini za volju, Draženu i Ciboni je posao uvelike olakšao tadašnji glavni tajnik Olimpije Radovan Lorbek koji je zakasnio s registracijom igrača, pa su za Ljubljančane igrali juniori i kadeti. Petrović je to vidio kao priliku za rušenje rekorda Radivoja Koraća koji je 1962. kao igrač OKK Beograda protiv zagrebačke Mladosti upisao 74 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suigrači su se u potpunosti podredili Draženu koji je trpao i trpao i zaustavio se na nevjerojatnih 112 koševa. Klinci iz Olimpije protiv tada aktualnog europskog prvaka jednostavno nisu imali nikakve šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen je već do poluvremena na kontu imao 67 poena, a u nastavku je samo malo usporio ritam i zaustavio se na brojci koja će vjerojatno za sva vremena ostati upisana kao rekord. Zanimljivo je da nema dostupnih videozapisa ove utakmice jer nijedna kamera nije tada bila na tribinama.

Neprežaljeni hrvatski sportski junak zaključio je utakmicu s ukupnim šutom 40-60, a trice je gađao 10-20. Pred oko 2000 gledatelja u Domu sportova Koraćev je rekord srušio već u 24. minuti utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo