POSLASTICA ZA PAMĆENJE: / NBA liga opet dolazi u Europu, čeka nas spektakularan sudar hrvatskih zvijezda

Image
Foto: AFP, Maddie Meyer

Košarkaši Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa odigrat će 11. siječnja 2018. godine u londonskoj O2 Areni utakmicu regularnog dijela nove sezone, objavili su u četvrtak iz ureda NBA lige.

10.8.2017.
16:49
AFP, Maddie Meyer
VOYO logo

Ta će utakmica biti posebno zanimljiva i hrvatskim ljubiteljima košarke jer bi se u njoj trebali na suprotnim stranama naći dvojica naših košarkaša: u dresu Philadelphia 76ersa zaigrat će Dario Šarić, jedan od najboljih novaka NBA lige u prošloj sezoni, a u dresu Boston Celticsa trebao bi se pojaviti Ante Žižić kojem će to biti prva sezona u najjačoj ligi svijeta.

Trojica All-Star igrača

Uz spomenutu dvojicu, europski ljubitelji NBA košarke moći će uživati u majstorijama All-Star igrača iz redova Bostona, razigravača Isaiaha Thomasa, centra Ala Horforda i tek pridošlog šutera Gordona Haywarda koji je u ljetnom prijelaznom roku stigao iz Utah Jazza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Philadelphia se može pohvaliti mladom, perspektivnom momčadi u kojoj ćemo vidjeti prve izbore s posljednja dva NBA drafta, prošlogodišnji 'broj 1', Australca Bena Simmonsa, i ovogodišnju prvu zvijezdu Amerikanca Markellea Fultza, te kamerunskog centra Joela Embiida koji je do ozljede bio najizgledniji kandidata za nagradu 'Novak godine' u prošloj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi put u Londonu

Ovo će biti osma utakmica regularnog dijela NBA sezona kojoj je London domaćin, a za obje momčadi će to biti druga utakmica na tlu Velike Britanije. Celticsi su 2007. u Londonu odigrali predsezonski dvoboj protiv Minnesota Timbervolwesa, a 76ersi su 2013. u Manchesteru igrali pripremnu utakmicu uoči sezone protiv Oklahoma City Thundera.

Događaj je nazvan NBA London Game 2018, a zajednički ga organiziraju najbolja košarkaška liga svijeta i Anschutz Entertainment Group (AEG). Ulaznice će biti puštene u prodaju tijekom listopada ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo