PONOVNO U STAROM JATU: / Još jedan hrvatski reprezentativac došao u Cedevitu

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Krilni, 26-godišnji hrvatski košarkaši reprezentativac Ivan Ramljak ponovno će u sljedećoj sezoni navući dres Cedevite, u kojem je već igrao od 2013. do 2015.

27.7.2017.
12:30
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Ramljak je 8. kolovoza 1990. godine rođen u Mostaru, košarkašku karijeru započeo je u Posušju, a 2009. godine debitirao je u ABA ligi igrajući za Široki iz kojeg je 2013. godine stigao u Cedevitu. U dvije sezone provedene u Zagrebu, Ramljak je s Cedevitom dvaput bio prvakom Hrvatske, osvojio dva Kupa Krešimira Ćosića te zaigrao u Euroligi protiv najjačih europskih momčadi.

NAJBOLJE ŠTO SE MOGLO SKUPITI:

Nakon odlaska iz Cedevite Ramljak je dvije godine proveo u Zadru, s kratkim prekidom na početku prošle sezone koju je započeo u dresu Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prošloj sezoni je za Zadar u ABA ligi prosječno bilježio 9.4 koša, 5.3 skoka i 3 asistencije po utakmici, dok je u A-1 ligi imao učinak od 9.7 poena, 5.3 skoka i 1.9 asistencija.

Ivan Ramljak je bio članom mlađih hrvatskih reprezentativnih selekcija, a najveći mu je uspjeh osvajanje brončanog odličja 2008. u Grčkoj na Europskom prvenstvu igrača do 18 godina. Dvije godine poslije je s istom generacijom bio četvrti na EP-u do 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije prvog dolaska u Cedevitu, u ljeto 2013. godine, tadašnji izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša uvrstio je Ramljaka na širi popis kandidata za Eurobasket u Sloveniji, ali je zbog loma šake u finalu prvenstva BiH 203 cm visoki krilni igrač morao propustiti reprezentativno okupljanje.

Ovog ljeta izbornik Aleksandar Petrović uvrstio ga je na popis B reprezentacije koja je osvojila drugo mjesto na Kupu Borislava Stankovića u kineskom Shenzhenu, gdje je Ivan Ramljak bio jedan od ponajboljih igrača naše momčadi te se zbog toga našao među četvoricom košarkaša koji će se od 31. srpnja priključiti A reprezentaciji na pripremama za EuroBasket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo