POČELO LUDILO NBA FINALA: / LeBron u borbi sa rasizmom, Dream Team iz Oaklanda krenuo brutalno dobro

Image
Foto: Screenshot
2.6.2017.
7:57
Screenshot
VOYO logo

Kevin Durant najbolje je iskoristio zbunjenost obrane aktualnih prvaka kroz čiji se reket šetao (šest zakucavanja u prvom poluvremenu) i čiju je mrežicu napunio sa 38 poena. Statistiku je dodatno ukrasio sa po osam skokova i asistencija ponudivši još jednom sve dokaze zbog kojih su Warriorsi odlučili dovesti ga u svoje redove krajem prošle sezone. Jasno, odlučio si je i on sam odlaskom iz Oklahoma City Thundera i dolaskom u moćnu momčad povećati šanse za prvi prsten prvaka i nema sumnje da sada, kada je konačna nagrada pred njim, ovakve utakmice u finalnoj seriji možemo još očekivati.

Stephen Curry odlično je odradio svoj dio posla sa šest ubačenih trica, ukupno 28 koševa i deset asistencija. Ovaj put nije trebala veća pomoć da se izbjegne drama, pa je spomenuti dvojac bio je jedini iz redova domaće momčadi sa dvoznamenkastim brojem poena. Bila je ovo trinaesta uzastopna pobjeda sastava iz Oaklanda u ovosezonskoj borbi za naslov. Poraz još nisu upisali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, očekivano, najviše je pokazao LeBron James sa 28 ubačenih koševa, 15 uhvaćenih lopti i osam asistencija, no imao je i ponajbolji košarkaš današnjice u statistici i osam od ukupno 20 izgubljenih lopti svoje momčadi. Igrači Golden Statea prosuli su samo četiri napada izjednačivši rekord NBA finala tako niskim brojem izgubljenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, James je u utakmicu ušao s mislima koje nisu bile samo na košarkaškom terenu. Dan prije finala netko je njegovu kuću u Los Angelesu išarao rasističkim uvredama.

Osim LeBrona koji je postao prvi igrač u povijesti sa više od 6000 poena u doigravanju i koji je sada drugi po broju ubačenih trica u utakmicama nakon osnovnog dijela sezone, Kyrie Irving s 24 koša i Kevin Love s 15 i 21 skokom najbolji u momčadi Cavsa. Ostali – podbačaj. Posebice se to odnosi na Thompsona, Korvera i Williamsa koji su na parketu kombinirano proveli jedan sat bez ijednog koša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo