NA PRAGU CEDEVITE

PLAYMAKER KAKAV NAM TREBA: Za hrvatsku košarkašku reprezentaciju uskoro bi mogao igrati Stockton

Dubok trag ostavio je u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi John Stockton, legendarni razigravač Utah Jazza. Najbolji asistent i osvajač lopti u povijesti NBA lige već godinama uživa u mirovini, no košarkaški aktivni su njegovi sinovi, a trenutačno nama najzanimljiviji je David.

Riječ je o 25-godišnjem razigravaču, pozicija je to koju je 20 godina u Jazzu igrao i njegov otac, koji bi uskoro mogao uskočiti u dres Cedevite. Prema pisanju 24sata.hr u tom bi slučaju igrač mogao uzeti i hrvatsku putovnicu i to po majci Nadi, Johnovoj supruzi hrvatsko-crnogorskih korijena. Zaoštrio bi time i borbu na poziciji ‘jedinice’ koja se često spominje kao najtanja u redovima hrvatske reprezentacije.

“Nije još potpisao, sigurno neće potpisati do kraja tjedna jer su trener Veljko Mršić i sportski direktor Matej Mamić u SAD-u na Ljetnoj ligi”, poručili su iz redova hrvatskog prvaka na temu mladića koji je igrao u razvojnoj ligi (NBDL) za Reno Bighornse, a okusio i čari NBA lige u dresu Sacramento Kingsa.

“Odlično ga poznajem jer smo igrali puno puta jedan protiv drugog. Cedevita je jako dobar klub za mlade igrače, to primjeri poput Marka Arapovića najbolje pokazuju. A o Stocktonu mogu reći samo najbolje riječi. David je jako brz, ima dobar šut i savršeno razigrava sve suigrače. Da je viši od 180 cm, sasvim sigurno bi bio NBA igrač”, smatra Tomislav Zubčić koji je u prošloj sezoni igrao utakmice NBDL-a za OKC Blue.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr