'Pa ovo graniči sa znanstvenom fantastikom!'

Ni 15 tisuća glasnih madridskih navijača nisu mogli spriječiti najveći uspjeh u povijesti jednog mladog zagrebačkog kluba.

31.3.2011.
11:30
VOYO logo

Slavna splitska družina je posljednja hrvatska momčad koja je zaigrala na Final Fouru nekog europskog natjecanja, barem je tako bilo sve do srijede i čarobne večeri u Madridu.

Nakon dva desetljeća sport koji je nekad bio ponos samostalne Hrvatske vratio se na veliku scenu zahvaljujući ambicioznom klubu iz zagrebačkog predgrađa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cedevita je u dva međusobna obračuna s madridskim Estudiantesom pokazala nevjerojatnu mirnoću i s ukupnih +18 potpuno nadigrala momčad iz domovine aktualnih europskih prvaka te olimpijskih doprvaka.

Ono što još više upada u oči je nevjerojatna zrelost koju su pokazali igrači Aleksandra Petrovića na vrućem madridskom parketu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je bilo da izdržimo te početne dvije-tri minute", izjavio je Aco u uvodnoj analizi, ali je i on je brzo izgubio glavu te si dao oduška:

"Pa ovo graniči sa znanstvenom fantastikom!", dodao je 'Draženov brat', kako su ga etiketirali Španjolci, a potom je obrazložio što je mislio pod terminom "znanstvena fantastika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vedran Vukušić je igrao pod čak dvije injekcije. Već mjesec dana je bez treninga, a i ovu i prvu utakmicu četvrtfinala bio je fantastičan, ključan. Ni Draper nije bio u punom pogonu... Ma igrači su su najzaslužniji što je Cibona izborila nastup u završnici", zaletio se razdragani Aco, ali je brzo shvatio koji klub trenira.

"Iznenadili smo sami sebe. Tjerao nas je takav adrenalin da ništa nije bio problem", izjavio je još jedan od brojnih junaka u Cedevitinoj momčadi Tomislav Petrović, koji je u posljednjoj četvrtini tricama i prodorima držao goste na pristojno udaljenosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I trasirao sebi i suigračima put do najvećeg uspjeha hrvatske košarke u posljednjih 20 godina.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo