OGLAS

OKUPILA SE KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA BEZ NAJVEĆIH ZVIJEZDA: / Njihova je zadaća odvesti Hrvatsku na SP

Image
Foto: PIXSELL
20.11.2017.
20:09
PIXSELL
VOYO logo

"Drago mi je što sam opet došao ovdje. Zadovoljan sam što ćemo imati ovih tjedan dana. Nadam se da ćemo napraviti nešto", dodao je Šakić koji je za seniorsku reprezentaciju debitirao tijekom 2016. godine pod vodstvom bivšeg izbornika Aleksandra Petrovića, nakon što je ostao prekobrojan za EuroBasket godinu dana prije, kad je reprezentaciju vodio Velimir Perasović.

Do priključenja Krune Simona, Šakić će sa svojih 29 godina biti najstariji član reprezentacije pa bi, u skladu s tim, trebao imati i jednu od važnijih uloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će biti važna, ali dobro, nisam bitan ja, naravno da je bitan tim. Važno je kako ćemo igrati. Bit će nas tu 12-13. Bitno je da ove dvije utakmice odigramo dobro i što je najvažnije - dobijemo."

Suparnici - enigma

"Stanka mi je došla odlično. Spreman sam i voljan da napravimo nešto opet", istaknuo je Šakić koji je priznao da su mu suparnici, pogotovo Nizozemci, prilično velika enigma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O Nizozemskoj ne znam ništa. Što se tiče Italije, i oni su nepoznanica, iako ih znam dosta. No, mi ćemo se fokusirati na nas. Neka se drugi prilagođavaju nama."

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

20.11.2017., Zagreb - Okupljanje hrvatske kosarkaske reprezentacije u hotelu Panorama. Zeljko Sakic, Ivica Skelin. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Za većinu naših igrača nastupi u kvalifikacijama bit će najvažnije utakmice koje će odigrati u dresu seniorske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom da NBA igrači nemaju pravo nastupa, ovo je super prilika za nas što smo bili u drugom planu", rezonira Josip Sobin kojeg je profesionalni put odveo u Poljsku. Iako o suparnicima malo zna, Sobin vejruje da će proces uigravanja u našoj reprezentaciji proći bezbolno.

"Suigrače znam. Nakon par treninga ćemo se pohvatati. Većina smo igrali jedni s drugima, tako da neće biti problema."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEŠKI ISPITI ZA IGRAČE IZBORNIKA SKELINA: /

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju čekaju dvije utakmice u tri dana

Image
TEŠKI ISPITI ZA IGRAČE IZBORNIKA SKELINA: /

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju čekaju dvije utakmice u tri dana

Čast i zadovoljstvo

Jedan od suigrača s kojima se dobro zna je i Toni Katić, nekadašnji razigravač Splita, koji danas nosi dres hrvatskog prvaka Cedevite.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drago mi je da sam tu. Velika je čast i zadovoljstvo igrati za reprezentaciju. Svaki igrač koji krene igrati košarku jednog dana želi igrati za reprezentaciju, tako da sam jako sretan što sam tu."

Pozicija razigravača mogla bi biti ključna kad je u pitanju uigranost reprezentacije pa će i Katićeve minute imati veliku važnost u konačnom rezultatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekipa je potpuno nova, mlađa. Ne znam na što će to izgledati. Teško je prognozirati."

Ne brine ga što će 24. studenog igrati u Nizozemskoj, a već dva dana poslije protiv Italije u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Cedeviti igramo tri utakmice tjedno, tako da smo navikli na taj ritam", zaključio je Katić.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

01.11.2017., Dom sportova, Zagreb - Eurokup, skupina A, 04. kolo, KK Cedevita - Unics Kazan. Toni Katic. Photo: Igor Soban/PIXSELL

Izbornik Ivica Skelin je sa šireg popisa od 24 igrača za prva dva kvalifikacijska ispita odabrao 16 imena. Do 23. studenog 15 reprezentativaca će se pripremati u Zagrebu, a Kruno Simon će se pridružiti 25. studenog i konkurirati samo za utakmicu s Italijom. Na gostovanje u Nizozemsku putovat će 12 igrača koje će Skelin odrediti dan uoči odlaska. Trojica prekobrojnih ostat će u programu treninga u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od vanjskih igrača na Skelinovom popisu našli su se Dominik Mavra (MZT), Toni Katić (Cedevita), Josip Bilinovac (Cibona), Filip Krušlin (Cedevita), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Roko Badžim (Petrol Olimpija), Jakov Mustapić (Krosno, Poljska), Domagoj Bošnjak (Cibona), Luka Božić (Zadar), Ivan Ramljak (Cedevita), Tomislav Zubčić (Trabzonspor) i Boris Barać (Nymburk, Češka), a od unutarnjih tu su Željko Šakić (U-BT Cluj-Napoca, Rumunjska), Miro Bilan (Strasbourg), Darko Planinić (Dinamo Sassari) i Josip Sobin (Anwil Wloclawek, Poljska).

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo