ODLAZAK NAKON 13 GODINA I TRI NASLOVA: / Novi senzacionalni transfer zapalio NBA ligu!

Image
Foto: AFP, ELSA

Trostruki NBA prvak Dwyane Wade (34), jedan od najboljih košarkaša ovog tisućljeća, odlučio je napustiti Miami Heat, te karijeru nastaviti u Chicago Bullsima.

7.7.2016.
11:13
AFP, ELSA
VOYO logo

Wade je, inače, rođen u Chicagu, a u Miamiju je igrao od početka NBA 2003. godine. Tijekom 13 sezona provedenih u Heatu čak je 12 puta bio sudionik All-Star utakmica, bio je najkorisniji igrač (MVP) finala 2006. godine kada je donio prvi naslov prvaka u grad, a zatim je uz LeBrona Jamesa bio ključni igrač momčadi koja je od 2011. do 2014. četiri puta zaredom igrala u finalu doigravanja, osvojivši još dva naslova 2012. i 2013. Dvaput je biran u prvu petorku lige, a 2009. je bio i najbolji strijelac lige.

'Uzbuđen sam što se vraćam kući'

"Ovo mi je bila emotivno vrlo teška odluka. Nakon 13 godina u Miamiju, odlučio sam se za novi izazov u Chicago Bullsima. Nije mi bilo lako to odlučiti, ali osjećam da je to pravi izbor za mene i moju obitelj. S ponosom i čuđenjem gledam na sve što smo postigli u Miamiju i iz dubine srca zahvaljujem svima na podršci i ljubavi", poručio je Wade u otvorenom pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikad nisam zaboravio otkud sam došao i zahvalan sam što ću imati prilike igrati za momčad koja je zapalila moju ljubav prema košarci. Uzbuđen sam što se vraćam kući, u grad koji mi je u srcu", dodao je Wade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost dvogodišnjeg ugovora između Wadea i Bullsa iznosi 47,5 milijuna dolara, pa su se Bullsi, kako bi otvorili prostor pod 'salary capom', morali odreći braniča Josea Calderona, kojega su poslali u Los Angeles Lakerse, te Mikea Dunleavyja, kojega su poslali u Cleveland Cavalierse. Dolazak Wadea nastavak je velike rekonstrukcije u Chicagu ovoga ljeta, momčad su napustili Derrick Rose, Joakim Noah i Pau Gasol, a u klub je stigao Rajon Rondo. Vijest o Wadeovom prelasku došla je svega nekoliko dana nakon objave Kevina Duranta da napušta Oklahoma City i prelazi u Golden State.

Image
LEBRON, VIDIŠ LI OVO: /

Kevin Durant objavio je vijest koja je uzdrmala cijelu NBA ligu

Image
LEBRON, VIDIŠ LI OVO: /

Kevin Durant objavio je vijest koja je uzdrmala cijelu NBA ligu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo