Nista od nove senzacije: Cedevita izgubila od prvaka Europe

U 9. kolu skupine B Eurolige kosarkasi Cedevite porazeni su od aktualnog europskog prvaka Maccabija sa 71:82 (15-14, 19-29, 19-11, 18-28) pred oko 4000 gledatelja u KC 'D. Petrovic'.

11.12.2014.
21:47
VOYO logo

Sjajno je bilo Cedevitino otvaranje koje je podsjetilo na veliku vecer Repesine momcadi i pobjedu u Tel Avivu. Nakon tri minute hrvatski prvak je protiv aktualnog europskog prvaka vodio 11-2, nakon sedam minuta bilo je 15-5, ali s prvim igrackim rotacijama uslijedio je preokret. Tyus (6 poena) pod kosem i Linhart (11 poena) izvana, pokrenuli su igru Maccabija koji je prvo napravio seriju 12-0 i u 11. minuti prvi put poveo (15-17). Izraelci su od 7. do 15. minute ubacili 26 koseva, a Cedevita samo sest.

Tko zna kako bi zavrsilo prvo poluvrijeme da Fran Pilepic u dvije minute nije povezao 11 poena i vratio Zagrepcane do cetiri poena zaostatka (32-36). No, kad je Pilepic stao stala je i Cedevita pa se Maccabi do poluvremena ponovno domogao solidne zalihe (34-43). Uz Pilepicevih 14 koseva, Miro Bilan je u prvom poluvremenu bio najveca napadacka prijetnja (9 poena), a Ivan Ramljak dao je uobicajen doprinos u obrani, no nedostajao je ucinak drugih, Luke Babica i kapetana Roka Ukica prije svih, u cijoj je igri primjetan bio nedostatak treninga u posljednja dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Maccabi u 26. minuti otisao na +12 (39-51) ucinilo se da za Cedevitu povratka vise nema, ali se jos jednom ukazao Fran Pilepic, povezao dvicu i tricu, i pokrenuo ostale. Agresivnom obranom i s dvije Zubciceve trice Cedevita je do kraja trece cetvrtine potpuno uhvatila prikljucak (53-54) i odluku o pobjedniku ostavila za posljednjih deset minuta.

Tu je europski prvak pokazao svoje pravo lice. Jeremy Pargo, Devin Smith i Alex Tyus ubacili su u posljenjoj dionici 25 od 28 koseva gostiju i odveli Maccabi do pobjede. Fran Pilepic je s 22 kosa bio najefikansiji igrac Cedevite. Zubcic je postigao 13, a Miro Bilan 10 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smith je s 14 poena, 11 u posljednjoj cetvrtini, bio najbolji strijelac gostiju. Po 13 koseva ubacili su Tyus i Ohayon.

Cedevita je ostala na dvije pobjede iz devet utakmica, a Maccabi je stigao do sestog trijumfa. Uspije li Limoges u petak pobijediti Albu Cedevita ce ostati do posljednjeg kola u igri za plasman u Top 16 Eurolige, ali nece ovisiti iskljucivo o sebi vec i o rezultatu Limogesa u posljednjem kolu. U njemu ce Cedevita, u petak 19. prosinca, gostovati kod Albe u Berlinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo