Neviđena sramota: Gasi se simbol hrvatskog sporta!

KK Split iliti bivša Jugoplastika je pred gašenjem, potvrdio je to splitski gradonačelnik Ivo Baldasar. Po njegovim riječima, najboljem košarkaškom klubu 20. stoljeća nema spasa!

13.9.2013.
12:08
VOYO logo

Tri naslova prvaka Europe, dva Kupa Radivoja Koraća, šest naslova prvaka Jugoslavije, pet Kupova Jugoslavije, pet Kupova Krešimira Ćosića i jedan naslov prvaka Hrvatske otići će u povijest kao da Rato Tvrdić, Toni Kukoč, Petar Skansi, Dino Rađa, Nikola Vujčić ili Roko Leni Ukić nikad nisu prolili ni kap znoja za nekoć slavni splitski klub, a danas tek veliki splitski problem.

"Po meni nije moguće izbjeći gašenje KK Splita, pitanje je samo na koji će se način to dogoditi. Klub ide u predstečajnu nagodbu, a pitanje je treba li odmah otvoriti stečaj. Malo su se na Gripama smirili duhovi, shvatili su da ovako više ne ide, ali prekasno je za to da Grad velikim novcem spašava klub. Sami su se doveli u ovu situaciju", rekao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub trenutno nema ni 200 tisuća kuna kojima bi platio struju, a bez toga igrači nemaju gdje nastaviti trenirati.

"Nije to velik novac, ali ima li smisla da Grad to plaća? Neće se ništa time promijeniti, to je samo odgađanje neminovnog. A u KK Splitu problemi se odgađaju godinama. Sada je nažalost na redu stečaj, to je pravno u redu, iako moralno nije jer će vjerovnici izgubiti svoja potraživanja. Grad tu ne može puno pomoći, ne trebamo ni biti previše aktivni jer će se to dogoditi po zakonu", naglasio je Baldasar za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, pravi krivci koji su godinama sustavno uništavali klub, netragom su nestali i nikad neće odgovarati za ovu sramotu, možda i najveću u povijesti hrvatskog sporta. Dovoljno je samo reći – gasi se najbolji košarkaški klub 20. stoljeća.

Pametnome dosta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo