NBA PRVAK SE NE MIRI: / 'Izbor srpskog košarkaša uništio je naše šanse za nekoliko naslova'

Image

NBA draft održan 2003.

21.10.2016.
16:53
VOYO logo

Pamtljiv je taj draft i po velikoj pogrešci Detroit Pistonsa koji su s druge pozicije imali priliku pogoditi dobitak na lotu, ali su prokockali šansu izborom Darka Miličića koji za taj klub u dvije i pol sezone nije odigrao više od sedam minuta u prosjeku po utakmici uz niti dva koša prosječno u njima. S njim u rosteru Detroit je stigao do naslova NBA prvaka, no šansa da se napravi dinastija koja bi ligom vladala godinama propuštena je upravo njegovim izborom za klupsko pojačanje.

Siguran je u to Tyshaun Prince, Detroitov starter u šampionskoj sezoni koji se niti trinaest godina nakon klupskog kiksa ne miri s time.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da smo uzeli Carmela Anthonyja osvojili bismo dva, tri, možda i četiri prstena prvaka. A nakon moje četvrte ili pete godine u klubu mogla je biti donesena odluka što i kako dalje. Ali moglo se znati da bi s Melom imali rješenja. Možda bi prvih godinu ili dvije ulazio s klupe, možda bi bio i starter, no jasno je da bi nam sljedećih pet ili šest godina izgledalo prilično lijepo prije no što bi klub odlučio hoće li zadržati mene ili njega", siguran je Prince koji je s pozicije niskog krila u pohodu na prsten kroz doigravanje prosječno postizao 9,9 poena uz šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objašnjenje zašto je riskirano s Miličićem, očito neutješni Prince za CBS Sports ovako objašnjava:

"Svi su pokušavali pronaći novog Dirka Nowitzkog."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, u pitanjima 'što bi bilo...' teško je naći odgovor, no jednako kao što je točno da je Miličić propao u NBA ligi u kojoj je promijenio šest klubova od 2003/04 do 2012/13 za prosjek od šest poena po utakmici, točno je i da bi Anthony svojim egom poremetio dobru kemiju u šampionskom timu u slučaju uloge šestog igrača. No, Princea to i dalje, očito je, muči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo