VIDEO: / Prvaci 'prizemljeni' na početku velikog finala NBA lige

Košarkaši San Antonio Spursa pobijedili su u prvoj utakmici velikog finala doigravanja NBA lige. Na gostujućem parketu American Airlines Arene slavili su protiv branitelja naslova Miami Heata 92:88

7.6.2013.
10:11
VOYO logo

Spursi su utakmicu prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili 23:16. U toj su dionici odigrali sjajnu obranu prisilivši Heat na pet izgubljenih lopti, a u prvih 8 i pol minuta primili su samo sedam koševa.

Na kraju je pobjedu gostiju potvrdio koš Tonyja Parkera od table 5.2 sekunde prije kraja koji su suci u nekoliko navrata pregledavali, pokušavajući utvrditi da li je francuski playmaker ispustio loptu iz ruke prije isteka vremena predviđenog za napad. Video-snimke potvrdile su da je, a Parkerov je koš postavio, pokazalo se, konačan rezultat, budući je u sljedećem napadu Dwyane Wade promašio polaganje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imali smo malo sreće u prvoj utakmici. Ponekad je to ono što je potrebno da bi se pobijedile utakmice", komentirao je Parker.

Spursi su imali petoricu igrača sa dvoznamenkastim brojem koševa. Parker je ubacio 21 koš, od čega 10 u posljednjoj četvrtini, uz 6 asistencija. Tim Duncan je zabio 20 uz 14 skokova, Manu Gonobili ubacio je 13, Danny Green 12, a Kawhi Leonard 10 koševa uz 10 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miamiju nije pomogao niti triple-double LeBrona Jamesa od 18 koševa, 18 skokova i 10 asistencija. Wade je ubacio 17 koševa, ali niti jednog nije zabio u posljednjoj četvrtini, Chris Bosh je ubacio 13, ali tek 2 u odlučujućoj dionici igre, a dvoznamenkast je bio i Ray Allen s 13 koševa (trice 3-4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spursi su Spursi. Stavit će vas u situaciju u kojoj se osjećate neugodno i ofenzivno i defenzivno i svaki put kada pogriješite oni će to kapitalizirati", komentirao je James.

Druga utakmica finala igra se također u Miamiju u nedjelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo