Milano u porazu protiv Unicsa zabio samo 44 koša

Košarkaši ruskog Uniksa i nakon 3. kola Topa 16 Eurolige imaju maksimalni učinak. U sklopu skupine G u srijedu su u Kazanu svladali Armani Milano s 59:44.

1.2.2012.
19:56
VOYO logo

U dvoboju u kojem su, jasno je po rezultatu, obrane imale ključnu ulogu Uniks se bolje snašao i već do poluvremena imao 16 koševa prednosti (36:20). Kako je izgledala utakmica u Kazanu najbolje će ilustrirati rezultat treće četvrtine: 9.7. U završnoj je dionici ruska momčad rutinski sačuvala prednost i stigla blizu četvrtfinala, za razliku od Milana koji nakon tri kola na kontu ima isto toliko poraza.

Henry Domercant je sa 16 koševa i pet skokova bio najbolji igrač Uniksa, dok je goste sa 17 poena predvodio Nicolo Melli. Hrvatski košarkaš Leon Radošević bio je slab kao i praktički cijela momčad Armanija. Za 17 i pol minuta igre ubilježio je dva poena i to s crte slobodnih bacanja. Iz igre je, pak, gađao 0-4. Učinku je dodao i dva skoka, jednu asistenciju, dvije blokade i jednu izgubljenu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Real Madrida slavili su u 3. kolu skupine F, drugog kruga Eurolige, protiv Bizkaije Bilbaa. Bilo je 89:73 za momčad hrvatskog reprezentativca Ante Tomića. Real je veći dio posla u španjolskom derbiju riješio već u prvih 10 minuta igre. Dobili su taj period košarkaši iz Madrida rezultatom 26:16 nakon čega im nije bilo teško samo održavati stečenu razliku. Do poluvremena je ona narasla na +14, da bi na kraju to košarkaši Kraljevskog kluba još malo popravili i slavili s konačnih 89:73.

Iako je Real bio bolji od Bilbaa, Marko Banić (Bizkaia) bio je nešto uspješniji od svog suigrača iz reprezentacije Tomića. Postigao je Banić 18 koševa uz šest skokova za 24 minute provedene na parketu, dok je Tomić, za svega minutu više, ubacio 15, te uhvatio sedam lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom susretu 3. kola skupine E, grčki Olympiacos uvjerljivo je slavio protiv turskog Efesa Anadolua s 83-65. Grke je po običaju predvodio Vassilis Spanoulis sa 18 koševa, dok je kod gostiju najbolji igrač na parketu bio naš Stanko Barać. On je za nešto malo manje od 22 minute na terenu postigao 14 koševa te upisao osam skokova.

Košarkašice Gospića CO zaključile su ovosezonski nastup u Euroligi porazom u Krakowu. Domaća Wisla je u 14. kolu skupine C slavila sa 74:71.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pružile su hrvatske prvakinje dobar otpor favoriziranom suparniku, ali do iznenađujuće pobjede ipak nisu uspjele doći. Završile su na taj način natjecanje s omjerom pobjeda i poraza 5-9, a hoće li im to biti dovoljno za šesto ili sedmo mjesto u skupini bit će poznato nakon kasnijeg ogleda Taranta i Rivas Ecopolisa.

Sandra Mandir (16 koševa, pet skokova) i Marija Vrsaljko (13 koševa, sedam skokova) bile su najbolje Gospićanke u Poljskoj, dok je u domaćoj ekipi prednjačila Ewelina Kobryn s 23 poena i 11 uhvaćenih lopti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo