VIDEO: / Hrvat imao Real u šaci pa ga 'pomilovao'!

Marko Popović je u zadnjoj sekundi ogleda Real - Žalgiris (75:74) imao priliku slomiti uglednog suparnika i nanijeti mu prvi poraz u Top 16 fazi Eurolige, ali nije pogodio ključni poen.

12.1.2013.
12:39
VOYO logo

Ta Popovićeva trica nije ušla u koš i Real je ostao netaknut, iako je prije toga u ovoj utakmici hrvatski košarkaš pogodio pet od osam trica.

S dva pogođena slobodna bacanja, osam sekundi prije kraja, Lafayette je doveo Litavce u vodstvo 74:72. No, dvije sekunde prije kraja je Sergio Rodriguez pogodio tricu za Real, a na drugoj je strani Popović promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je završena ova izuzetno dramatična utakmica u kojoj bi Popović bio junak da je pogodio ključnu tricu. Međutim, i bez nje je ostavio odličan dojam - sa 21 poenom je bio prvi strijelac utakmice. Imao je tri asistencije, te po dvije osvojene i izgubljene lopte. Za tri je gađao 5-9, za dva 1-1, te 4-4 s linije slobodnih bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Reala su najbolji bili Nikola Mirotić sa 17 poena, te Sergio Llull sa 10 poena, pet skokova i četiri asista.

"Teško je igrati u gostima protiv ovako jakog suparnika kao što je Real Madrid. Drugi puta smo izgubili u Top 16 fazi s jednim poenom razlike, što je jako teško prihvatiti. Želio bih čestitati Real Madridu, te poželjeti njihovom treneru Pablu Lasu sve najbolje. Mi smo pokazali da smo ove sezone mentalno čvršći. Veliku ulogu u tome igra naš trener Joan Plaza i način na koji nas motivira. Narasli smo kao momčad i ove sezone smo jači. Čak i momčadi koje imaju najveće ciljeve moraju pronaći način kako se nositi s Real Madridom, koji je jedna od najboljih momčadi Europe. Vjerujem da će izboriti plasman na Final Four, ali ovo je košarka i nikada ne možete ni u što biti sigurni", izjavio je Popović nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F je aktualni europski prvak Olympiacos pao kod Barcelone (76:68). Bilo je ovo drugo gostovanje Olympiacosa na španjolskom tlu, tijekom Top 16 faze, te drugi poraz. Ranije je klub iz Pireja nastradao kod Caja Laborala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je s pravom ponio epitet najboljeg igrača utakmice. Sa 15 poena je bio prvi strijelac utakmice, ali je sa 12 skokova bio i najbolji skakač na utakmici. Imao je i po jednu asistenciju i ukradenu loptu. Iz igre je gađao 7-13, a s linije slobodnih bacanja 1-2.

Barcelona je cijelo vrijeme vodila na utakmici i kontrolirala rezultat, makar je njen najbolji igrač Juan Carlos Navarro imao večer za zaborav (16 minuta, pet poena). Na drugoj strani je najbolji bio Printezis sa 14 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom ogledu ove skupine Montepaschi je u Sieni svladao Himki 82:76, te sada Talijani zajedno s Caja Laboralom jedini imaju omjer 3-0. Bobby Brown je kod pobjednika postigao 20 poena, dok je Tomas Ress dodao 16 uz deset skokova.

Na drugoj strani su hrvatski košarkaši imali solidnu večer: Zoran Planinić je ubacio 10 poena uz sedam asistencija, dok je Krešo Lončar dodao 12 poena, uz četiri skoka i dvije asistencije. Recimo da je Planinić gađao 3-8 (za dva), 0-2 (za tri), 4-6 (slobodna bacanja), a Lončar 6-10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E: Efes Anadolu - Alba Berlin 71-62 Real Madrid - Žalgiris 75-74

Redoslijed: 1. CSKA 3-0, 2. Real Madrid 3-0, 3. Panathinaikos 2-1, 4. Efes Anadolu 2-1, 5. Žalgiris 1-2, 6. Unicaja 1-2, 7. Alba Berlin 0-3, 8. Brose Baskets 0-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina F: Barcelona - Olympiacos 76-68 Montepaschi Siena - Himki 82-76

Redoslijed: 1. Caja Laboral 3-0, 2. Montepaschi Siena 3-0, 3. Himki 2-1, 4. Barcelona 2-1, 5. Olympiacos 1-2, 6. Maccabi 1-2, 7. Beşiktaş 0-3, 8. Fenerbahçe 0-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo