'Vratio sam se zbog Eurolige i odličnog trenera'

Nakon što je u svoje redove vratila Braceyja Wrighta, Cedevita se pojačala hrvatskim reprezentativcem dvadesetsedmogodišnjim Dubrovčaninom Lukšom Andrićem.

25.7.2012.
14:54
VOYO logo

Andrić je u srijedu potpisao jednogodišnji ugovor s KK Cedevitom, a 208 cm visoki krilni centar u klub stiže nakon odrađenog dvogodišnjeg ugovora s turskim Galatasarajom s kojim je igrao Eurokup i lani Euroligu.

Prošle sezone je s istambulskom momčadi igrao polufinala turskog kupa i prvenstva te je osvojio President Kup. U 19 nastupa u Euroligi prosječno je ubacivao 11.1 koševa uz 4.2 skoka a u 36 nastupa u turskom prvenstvu upisivao je po 8 koševa i 3.7 skokova. "Što reći o Cedeviti nego sve naj. Klub raste iz sezone u sezonu, stigao je, eto i do Eurolige. Moram priznati da sam nakon Galatasaraja imao više opcija, no odlučio sam se za povratak u Hrvatsku, u Cedevitu i zbog Eurolige, zbog odličnog trenera Maljkovića i zbog informacija da se slaže prava, jaka momčad što me svakako, zbog mojih osobnih ambicija, privuklo", rekao je Andrić nakon potpisa ugovora i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stižem u vrlo ambicioznu sredinu, željnu dobrih rezultata i trofeja no sada mi je teško procjenjivati dosege upravo jer roster još nije posložen. Euroliga nije bauk. Treba se dobro pripremiti i od starta krenuti ozbiljno pa ćemo vidjeti. Samo napominjem da su trofeji i moja osobna ambicija", napomenuo je Dubrovčanin. Andrić je u pet sezona provedenih u Ciboni osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske uz jedan osvojeni Kup Krešimira Ćosića. Nakon nastupa za U-20 reprezentaciju Hrvatske u Brnu 2004. i Moskvi 2005. godine, Lukša Andrić igrao je za B reprezentaciju Hrvatske.

Osvojio je zlato na Mediteranskim igrama 2009. u Pescari a za hrvatsku seniorsku vrstu nastupao je na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. (prosjek od 7 koševa i 2.8 skokova) te na Europskom prvenstvu u Litvi 2011. (prosjek od 4 koša i 2.4 skokova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukša je trenutačno u Osijeku na reprezentativnim pripremama za kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2013. ovoga ljeta. "Cedevitinim pripremama priključit ću se po završetku reprezentativnih akcija, vjerujem u dobroj formi. S trenerom Maljkovićem još nisam razgovarao, ali o njemu sam čuo sve naj. Dovoljno je pogledati što je sve u karijeri osvojio pa je sve jasno. I on je veliki razlog mog dolaska u Cedevitu. Kažem, vjerujem u još jednu klupsku stepenicu više, siguran sam da ćemo složiti dobru momčad i da ćemo napraviti dobar rezultat ove sezone", zaključio je Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo