SRBI BIJESNI, FIBA IM ZABRANILA NOŠENJE ŠAJKAČA: / 'Vraćamo se kućama, EuroBasket ćemo gledati na TV-u'

Image
Foto: AFP

Stroga pravila Fibe osjetili su i navijači Srbije na EuroBasketu.

11.9.2017.
10:42
AFP
VOYO logo

Naime, najvatrenijim pristašama Srbije, čačanskom kvartetu s potpisom na zastavi “Alvadžinica Solid”, organizator Europskog prvenstva zabranio je da na utakmicama orlova nose šajkače.

"Bez obzira na to što smo na prethodne četiri utakmice na ovaj način donosili sreću srpskim reprezentativcima", kazali su za srpske Novosti najpoznatiji srpski navijači na EuroBasketu u Turskoj, koje je jako pogodila zabrana nošenja nacionalnih obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKANDAL U CLUJU: Osiguranje našim navijačima oduzimalo hrvatske zastave

'Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju'

Stoga su se navijači, kojima nije bilo dopušteno praćenje susreta Srbije sa šajkačama na glavi, vratili u svoju domovinu s tim istim šajkačama na glavi i za svoje igrače navijali pred malim ekranima s nepoželjnim rekvizitima.

"Odlučili smo da drugi dio natjecanja EuroBasketa pratimo iz Srbije. Našoj reprezentaciji želimo da nam donese zlatnu medalju po koju smo došli u Tursku. Smatramo da je bolje da završnicu pratimo ispred TV ekrana, ali sa šajkačama, jer mislimo da su one sretne našim košarkašima. Naravno, šajkače će ih dočekati na aerodromu", poručuje navijačka ekipa iz Čačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatima oduzimali zastave s natpisima gradova i općina iz BiH

Vrijedi spomenuti kako su organizatori uoči susreta Hrvatske i Španjolske u Cluju, na ulazu u dvoranu Polyvalent Hall, modernu dvoranu koja prima 10.000 ljudi, oduzimali hrvatske zastave našim navijačima koji su na njima imali ispisana mjesta i gradove iz Bosne i Hercegovine poput Mostara, Neuma ili Posušja. Te su zastave oduzimali ljudi iz osiguranja s čime se naši navijači baš i nisu slagali. Još manje s time da ih nisu dobili nazad nakon utakmice. Posljedica je to strogih pravila Fibe prema kojima ne smijete imati zastavu na kojoj je ime grada iz druge države, što god to značilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo