LEGENDA PRIJETI: / "Što više gledam Hrvatsku, sve sam uvjereniji u pobjedu"

Image
Foto: AFP

Izbornik slovenske reprezentacije Jure Zdovc uoči puta u Zagreb, gdje će u subotu (21 sat) Slovenija igrati utakmicu 1.

4.9.2015.
11:56
AFP
VOYO logo

"Što više proučavam utakmice Hrvatske, sve sam uvjereniji kako ih možemo pobijediti. Iako, radi se o vrlo talentiranoj momčadi, napadački orijentiranoj, s odličnim pojedincima koji mogu sami riješiti utakmicu. No, ako odigramo disciplinirano, držimo se dogovorenog i nametnemo svoj ritam igre pet na pet, tada se možemo nadati dobrom rezultatu. Bit će to prva utakmica na velikom natjecanju, igrat ćemo protiv favoriziranog protivnika pred punim tribinama tako da ne moram posebno motivirati svoje igrače. Ipak, niti poraz neće biti tragedija, mi moramo dobiti utakmice protiv Gruzije, Nizozemske i Makedonije", izjavio je Zdovc uoči puta u Zagreb.

"Hrvati su jako visoki"

S izbornikom se slaže i kapetan slovenske reprezentacije Jure Balažič.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Arena Zagreb je spremna za Eurobasket

"Na pripremnim utakmicama smo dokazali da, ako igramo disciplinirano, možemo svakoga pobijediti. Najveći će nam problem biti skok jer su Hrvati jako visoki. Mogu obećati kako ćemo dati sve od sebe i to zbog naših navijača koji će sigurno biti jako glasni, ali i zato što smo više puta pokazali kako nikada ne kalkuliramo", rekao je Balažić.

U Areni do pet tisuća Slovenaca

Prema podacima turističke agencije Kompas, koja je imala ekskluzivno pravo prodaje ulaznica za utakmice slovenske reprezentacije u prvom krugu EuroBasketa u Zagrebu, u subotu će u Areni među 13.000 gledatelja biti i četiri do pet tisuća Slovenaca. Kompas je prodao svih 3.100 ulaznica koje su se prodavale u Sloveniji, ali računa se kako je još više od tisuću slovenskih ljubitelja košarke kupilo ulaznice za utakmicu u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo 21 sat nakon utakmice protiv Hrvatske, Slovenija će u nedjelju od 18 sati u 2. kolu igrati protiv Gruzije, a do kraja prvoga kruga očekuju je još utakmice protiv Nizozemske (utorak, 15 sati), Grčke (srijeda, 15 sati) i Makedonije (četvrtak, 15 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo