KAPETAN ŽESTOKO OPLEO PO ODMETNICIMA: / 'Njihova opravdanja ne drže vodu, zašto se ne ugledaju na Šarića?'

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

Objava trojice mladća kako ovo ljeto neće igrati za reprezentaciju na Europskom prvenstvu ponovno je uzburkala duhove u hrvatskoj košarci.

3.7.2017.
19:36
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

Član Orlando Magica Mario Hezonja (22) najavio je prije više od dva mjeseca kako nema namjere igrati na ovogodišnjem Eurobasketu. Nešto kasnije mu se s istom odlukom priključio i talentirani 20-godišnji centar Ante Žižić koji se priprema za odlazak u NBA ligu u kojoj će igrati za Boston Celticse. Posljednji u nizu se javio 20-godišnji Ivica Zubac (LA Lakers) koji je izborniku Aleksandru Petroviću priopćio kako će ovo ljeto cijelo vrijeme trenirati sa svojom momčadi i kako u tom razdoblju priprema za novu NBA sezonu neće imati vremena za hrvatsku reprezentaciju.

Image
OŠTRA PORUKA ODMETNUTIM ZVIJEZDAMA: /

'Oni koji se premišljaju ne trebaju ni doći, za njih nema mjesta među nama'

Image
OŠTRA PORUKA ODMETNUTIM ZVIJEZDAMA: /

'Oni koji se premišljaju ne trebaju ni doći, za njih nema mjesta među nama'

'Trebali bi biti primjer još mlađima'

Kapetan reprezentacije Roko Ukić nema razumijevanja za mlađahne suigrače, a u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju u prvi je plan stavio otkaze Žižića i Hezonje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o dva različita slučaja. Bender i Zubac jamačno donose kvalitetu. Njima nitko u NBA-u ne može zabraniti da igraju za reprezentaciju ako to žele. Zato mi je dodatno drago što je Bender, ipak, potvrdio svoj dolazak na pripreme. Sve se svodi na jednostavno pitanje: imaš li volju igrati ili nemaš? Žao mi je što su Hezonja i Žižić otkazali jer su nam vrlo bitni. Njihova opravdanja ne drže vodu. Zašto se ne ugledaju na Darija Šarića koji nije postavljao nikakve uvjete reprezentaciji iako je prošle sezone išao u NBA? Zaslužio je da bude 'rookie' godine. Problem je to složeniji što bi Žižić i ostali trebali biti primjer još mlađima, onima koji tek dolaze. Zar nije logično da spomenuti kvartet u ne baš dalekoj budućnosti drži uzde reprezentacije", postavio je pitanje Ukić.

'Nećemo se okupiti kako bismo bili sedmi'

Hrvatska je prošle godine zauzela peto mjesto na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Je li ove godine spreman za korak dalje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo se okupiti kako bismo bili sedmi! No, o medalji možemo sanjati jedino ako odigramo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Trebat će nam i sreće u utakmicama koje će odlučivati hoćemo li gore ili dolje. Nećemo imati problema u grupi, ali nam već idući korak donosi jednu od reprezentacija s kojima smo u najboljem slučaju al pari", zaključio je Ukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo