KAKO DALJE NAKON DEBAKLA? / 'Prestanimo zazivati prošla vremena, Šarića ne treba uspoređivati s Kukočem'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL
20.9.2017.
10:22
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska je na Europskom prvenstvu završila nastup u osmini finala teškim porazom od Rusije (78-101) i još jednom ostala bez borbe za toliko željenu i najavljivanu medalju. Pojavile su se nakon Eurobasketa priče da u momčadi nije sve štimalo, odnosno da je Dario Šarić imao problema s dijelom starijih igrača. Skelin je kao pomoćnik tadašnjem izborniku Aleksandru Petroviću imao dobar uvid u događaje u Rumunjskoj i Turskoj.

IMA LI NADE ZA HRVATSKU KOŠARKU? ‘Naša javnost nema milosti ni prema kome. Svima nam fali malo realnosti’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mi se jako brzo zapalimo'

"Ponašanje i način rada je bio kao i kod svih ostalih. Nije bilo nikakvih problema u komunikaciji između nas i igrača. Što je bilo među igračima ne mogu komentirati jer to i ne znam. A jednako tako je i teško objasniti zašto stres-utakmicu slabo odigramo", istaknuo je Skelin u intervjuu za Dalmatinski portal.

Hrvatska je u skupini ostvarila četiri pobjede i izgledala je jako dobro. No, u osmini finala je uslijedio debakl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, ali tu ima i reprezentacija koje su objektivno puno lošije, dok među 16 svatko svakoga može pobijediti. Nema velike razlike u kvaliteti. Greška je kazati da smo izgubili od autsajdera ili ekipe koja je slabija od nas. Možda imamo prevelika očekivanja ili sami sebe isturimo u ulogu favorita pa kad utakmica krene krivim smjerom, postaje sve to skupa pretežak psihološki teret. Mi se jako brzo zapalimo nakon pobjeda protiv Rumunjske ili Češke, gdje si jači, a ovdje dolaziš u situaciju gdje si 50:50. Mi nismo operirani od eha javnosti, gdje se najavljuje 'prilika generacije' ili 'konačno smo spremni za medalju'. Šved je izuzetno nepredvidiv igrač. Ti znaš što će napraviti, a ipak ga ne možeš zaustaviti jer je ekstra klasan igrač. Mi smo znali odakle nam prijeti opasnost, ali ponekad ga ne možeš zaustaviti. Znaš i u nogometu kako bi trebalo blokirati Ronalda, no on opet prođe", pojasnio je izbornik.

'Igrački vijek nekih se bliži kraju'

Hrvatsku čekaju iznimno teške kvalifikacije za SP u kojima će suparnik našoj reprezentaciji biti Nizozemska, Italija i Rumunjska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Italija bi trebala biti najozbiljniji protivnik, ali Nizozemcima i Rumunjima ne fali apsolutno nitko, dok ćemo mi biti bez šest NBA igrača plus Simon. Dakle, bez Šarića, Bogdanovića i Bendera koji su s nama bili na Eurobasketu, a tu su još Žižić, Zubac i Hezonja koji nisu igrali ove godine. Smjena generacija dolazi prirodnim putem, igrački vijek nekih igrača se bliži kraju i naravno da trebamo tražiti zamjene. To je neizbježno, bez obzira bio ja trener ili netko drugi. No, to ćemo najprije riješiti unutar kuće, sa svima njima ću popričati i čuti što oni žele. U životu sve dođe do kraja, pa tako i igrački vijek", poručio je Skelin koji smatra da je kontraproduktivno stalno spominjati vrijeme Kukoča i Rađe.

"Društvene okolnosti su se promijenile. Vrijeme je da prestanemo zazivati prošla vremena i stvarati pritisak. Mi smo se u Splita dugo vremena uspoređivali s trostrukim prvacima Europe, a klub je bio u predstečajnoj nagodbi?! Sad moramo uživati u igranju košarke nekih novih igrača. Ne treba Šarića uspoređivati s Kukočem", zaključio je Skelin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo