HRVATICE KREĆU U LOV NA EURO: / 'Atmosfera je super, jedva čekamo subotu i utakmicu'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči prve utakmice kvalifikacija za EuroBasket 2019. koja je na rasporedu u subotu, 11. studenog, u SD Trnsko protiv Švedske.

6.11.2017.
17:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Drago mi je što sam vidjela sve cure, bili smo u kontaktu tijekom cijele sezone. Atmosfera je super. Cure su željne igre, jedva čekaju kad će krenuti treninzi, s nestrpljenjem iščekuju i tu utakmicu u subotu. Optimizam je na visokom nivou", kazala je izbornica Anđa Jelavić.

'Šveđanke imaju veliko iskustvo'

"Volje, motiva i elana za igranjem u reprezentaciji ne nedostaje i nadam se da će se to prenijeti i na teren", dodala je osvrnuvši se na utakmicu koja nas očekuje za samo pet dana protiv Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poznavatelji ženske košarke vjerojatno znaju da Švedska nije slaba reprezentacija. Imaju dvije WNBA igračice, isto tako, sve njihove igračice igraju Euroligu ili Eurokup. Imaju zaista veliko iskustvo, možda veće nego što mi imamo u ovom trenutku, ali vjerujem u svoje cure i vjerujem da ćemo kao ekipa napraviti sve da tu utakmicu odigramo dobro i da se pred svojom publikom pokažemo u najboljem svijetlu."

Idući tjedan protiv Italije

Na popisu se nalazi 13 igračica na koje izbornica računa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno je bilo teško jer ne možeš zvati sve cure. Malo je vremena, imamo svega pet dana prije prve utakmice. Stručni stožer i ja smo se odlučili za ove igračice. Bila je tu i četrnaesta igračica - Jelena Ivezić, međutim ona se zbog privatnih problema nije mogla priključiti reprezentaciji, a mi to poštujemo", dodala je izbornica Jelavić

Reprezentacija će se nakon utakmice protiv Švedske zaputiti prema San Martino di Lupari gdje je 15. studenog očekuje utakmica protiv Italije. Sljedeće utakmice kreću u veljači 2018. i to dvije gostujuće - kod Makedonije i Švedske, a nakon toga u studenom 2018. ostaju još dva domaćinstva protiv Italije i Makedonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


POPIS IGRAČICA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana Marija Begić (Udominate), Lea Miletić (Battipaglia), Ivana Tikvić (Torino), Nina Premasunac (Broni), Tea Buzov (Zabiny Brno), Ružica Džankić (Sepsi Sic Sfantu Gheorghe), Iva Todorić (ŽKK Medveščak), Patricia Bura (ŽKK Medveščak), Carmen Miloglav (Gruner Stern Keltern), Iva Slonjšak (ŽKK Cinkarna Celje), Ivana Dojkić (Spartak Moskva), Antonija Sandrić (CCC Polkowice), Marija Režan (Praha).

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo